Odpowiem teraz na wpisy z poprzedniego wątku,
Marysiu,skrzyp błotny nigdy nie okrywałam ,myślę ,że wystarczą opadłe liście z innych roślin,Zapisuj jak znajdziesz coś ciekawego,pozdrawiam
Gosiu, misę w lecie widać tylko z bliska jest w niej fontanna i bardzo przyjemnie szumi woda.Ta misa jest łatwa w utrzymaniu,szybko się ją myje ,naleje trochę wody , włączy pompę i efekt gotowy ,
Dorotko,DTJ Twoja sławojka też ma swój urok,ja lubię takie klimaty,nie muszę jej mieć ,bo mam ogród przy domu,ale gdyby było inaczej na pewno by była pozdrowienia
Dorotko,dorkowO,w lecie tej misy prawie nie widać,bo jest pięknie zarośnięta roślinami,buziaki
Mati,pod brzozami jest żarnowiec,on jest zimozielony,na wiosnę pięknie kwitnie na żółto,pozdrawiam i zapraszam
Gosiu,nad misą jest wiąz taki rozłożysty na pniu,zupki są bo uwielbiamy ,ale nie mamy możliwości tego zjeść,więc pójdą na kompost.Zielone gałązki to żarnowiec,am się rozsiewa i jest go coraz więcej,no ni pięknie kwitnie na wiosnę,pięknych snów życzę
Ewuniu,to o co pytasz to nie trawa tylko biały irys kwitnie razem z piwoniami,jest na zdjęciu właśnie z piwoniami,a w jesieni tak pięknie przebarwiają się jego szablaste liście.buziaki dla ciebie
Madziu,ta misa jest praktyczna do czyszczenia,a w ogrodzie woda jest potrzebna ,nie zabezpieczam jej na zimę,bo jest otwarta i żaden mróz ją nie rozsadzi,wylewam tylko wodę ,ale ta woda i tak w niej jest z nasypanego śniegu,pozdrawiam
Beatko nie umieraj tylko oglądaj
Kasiu,miło Cię widzieć na spacerze w moim ogrodzie,jesień też ma swoje uroki,zapraszam znowu
Violu,nie wiem czy nasiona penstemonu dojrzeją ,może da się na wiosnę podzielić
Bogusiu,dzięki za odwiedziny,może już będę mogła odwiedzać Wasze ogrody,bardzo tego chcę
Marysiu,zgadłaś od dzisiaj mam wolne ,oby tak zostało,ukisiliśmy kapustę ,potem coś pokopałam w ogrodzie ,zaległości mam niebotyczne ,buziaki dla Ciebie
Andziu,nawet nie wiesz jak miło czytam Twoje słowa,roślina o którą pytasz to nie trawa tylko irys biały o szablastych liściach tak pięknie żółciutkich w jesieni,jest na jednym zdjęciu z piwoniami.Co do dalii,to jaką możesz rozdzielić o dużych i średnich kwiatach,każda jest piękna,pozdrawiam i buziaki posyłam
Ewciu, nie wiem o jakie żółte kępy Ci chodzi,ale nie ma tam derenia rozłogowego,żółte kępy ,to kępy białego irysa
Renatko,dziękuję za miłe słowa,a moje dynie są nie do przejedzenia ,robię zupy i dżem dyniowo -pomarańczowy ,ale i tak nie zjemy wszystkich ,pozdrawiam i całuski dla Ciebie