Mój syn jest dotknięty Zespołem Aspergera (łagodna forma autyzmu)
http://kta.fm.interia.pl/osiagniecia.html
Korzystamy więc z pomocy od początku diagnozy czyli już 9 rok

Mój syn będzie korzystał ze wsparcia terapeutów do końca życia.
Tam jest pomoc prawna ,psychologiczna ,lekarska,czyli cała opieka jakiej potrzebują osoby z autyzmem.
Jest to placówka,która udziela nam wsparcia bezpłatnie,kosztuje mnie tylko podróż i czas.
Placówka znajduje się około 100 km od mojego miejsca zamieszkania.
Do niedawna ciągle była zmieniana siedziba Towarzystwa

Pani prezes wystarała się w Urzędzie Miasta o budynek,który jest już siedzibą organizacji i miejscem do naszego użytku 4 rok.
W końcu wreszcie nie błąkamy się po Toruniu, teraz możemy w ciszy i spokoju miło tam spędzać czas na zajęciach.
Osoby działające w tej organizacji nie zostawili mnie i mojego syna bez pomocy.
Mogłam dzwonić nawet w nocy i w święta

Na zajęcia terapeuci są przygotowani, mają potrzebne materiały ,robią wycieczki itp. zajęcia organizują dzieciom.
Terapeuci są o wielkim

Pieniądze na swoja działalność Towarzystwo pozyskuje z różnych źródeł, wpłacają też rodzice, wpływają też datki z odpisów z 1% rozliczeń podatkowych,
wszyscy zainteresowani, w tym też rodzice dzieci korzystających z pomocy Towarzystwa robią co się da.
Potrzeby jednak rosną.
Ponieważ przybywa coraz więcej dzieci a dzieci te zdiagnozowane dorastają,marzy się nam większy dom.
Pani prezes marzy by kupić gospodarstwo lub szkołę za niewielkie pieniądze od Urzędu Miasta,
by dorośli mieli zakwaterowanie i pracę pod opieką terapeutów.
Warszawa już ma takie miejsce pracy dla autystów,Toruń też może mieć.
Jeśli ktoś by zechciał wesprzeć finansowo tę placówkę lub przekazać 1 procent z rozliczenia podatku ,
to można wpłacać na
Towarzystwo Autyzmu w Toruniu
Bank Spółdzielczy w Toruniu
91 9511 0000 2008 0050 2331 0001