Te co powodują uśmiech
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te co powodują uśmiech
Witam
od dłuższego czasu obserwuje wasze piękne okazy, moje nie są jakieś specjalnie wyszukane, nie są też jakoś specjalnie piękne, ale cieszy mnie ich każdy nowy listek, każdy mały kwiatek
jeśli ktoś będzie miał ochotę chociaż je zobaczyć, bardzo mnie to ucieszy (nie mówię nawet o zachwycaniu się bo na razie nie ma czym
od dłuższego czasu obserwuje wasze piękne okazy, moje nie są jakieś specjalnie wyszukane, nie są też jakoś specjalnie piękne, ale cieszy mnie ich każdy nowy listek, każdy mały kwiatek
jeśli ktoś będzie miał ochotę chociaż je zobaczyć, bardzo mnie to ucieszy (nie mówię nawet o zachwycaniu się bo na razie nie ma czym
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Re: Te co powodują uśmiech
Ja poprosze
-
- 500p
Na początek moje dwa chorowitki
yukka i difenbachia, stoją koło siebie, może im będzie raźniej wracać razem do zdrowia (o ile im się to uda).
yukka i difenbachia, stoją koło siebie, może im będzie raźniej wracać razem do zdrowia (o ile im się to uda).
-
- 500p
Troszkę powiększe zdjęcie, i proszę o poradę, co mam zrobić z yukką, żeby jej liście były sterczące (tak jak przy zakupie, i kilka tygodni po, i ciemne zielone), stoi w jasnym miejscu, naprzeciw drzwi balkonowych.
Drugi chorowitek, difenbachia, kiedy stała na podłodze była gęsta, liście rosły jak szalone, ale zarazem żółkły i trzeba było je usuwać. Ten długi pęd, który teraz jest łysy był cały w liściach, teraz ma tylko na czubku (i dalej rosną nowe liście). Nie wiem co z nią robić, może przesadziłam ją do za dużej doniczki i dlatego. Poradzcie proszę
i tu zdjęcie łysego pędu
Moja duma, moje najukochańsze KROTONY (trochę pokrzywione) bo większośc swojego życia spędziły w na parapecie w pełni słońca. Obydwa kwitną w tym samym czasie, nawet 3 razy do roku !!!
Drugi chorowitek, difenbachia, kiedy stała na podłodze była gęsta, liście rosły jak szalone, ale zarazem żółkły i trzeba było je usuwać. Ten długi pęd, który teraz jest łysy był cały w liściach, teraz ma tylko na czubku (i dalej rosną nowe liście). Nie wiem co z nią robić, może przesadziłam ją do za dużej doniczki i dlatego. Poradzcie proszę
i tu zdjęcie łysego pędu
Moja duma, moje najukochańsze KROTONY (trochę pokrzywione) bo większośc swojego życia spędziły w na parapecie w pełni słońca. Obydwa kwitną w tym samym czasie, nawet 3 razy do roku !!!
- mati1999
- 1000p
Piękne krotony z juką może daj do jasniejszego miejsca i przesusz bo wyglada na przelaną
-
- 500p
- mati1999
- 1000p
Ale dziwadło ciekawe to ale eszeweria to chyba nie jest
-
- 500p
"Dziwadła" zdjęć jeszcze kilka
może ktoś jednak ma coś podobnego
"to" cały czas wypuszcza liście
Najnowsze, takie grudniowe kwiatuszki, to za pewne ma każdy
poisencja princetta oraz cyklamen
Mój najstarszy kwiatek, jest ze mną 4 lata, to chyba tez jakaś odmiana juki (przepraszam, ale kwiatami na poważnie zainteresowałam się kilka dni temu , nie znam wszystkich jeszcze
i mój bidulek zamiokulkas, który niestety bardzo słabo rośnie, w ciągu roku wypuszcza jeden liść, albo wcale. Ma już 8 lat, troszkę mieszkał u mojej mamy.
może ktoś jednak ma coś podobnego
"to" cały czas wypuszcza liście
Najnowsze, takie grudniowe kwiatuszki, to za pewne ma każdy
poisencja princetta oraz cyklamen
Mój najstarszy kwiatek, jest ze mną 4 lata, to chyba tez jakaś odmiana juki (przepraszam, ale kwiatami na poważnie zainteresowałam się kilka dni temu , nie znam wszystkich jeszcze
i mój bidulek zamiokulkas, który niestety bardzo słabo rośnie, w ciągu roku wypuszcza jeden liść, albo wcale. Ma już 8 lat, troszkę mieszkał u mojej mamy.
- mati1999
- 1000p
Ciekawa poinsecja to dracena wonna bardzo wyrosnięta a zamiokulkas już wiekowy
-
- 500p
- mati1999
- 1000p
To ja pokaze swoje bo mam takie dwie to chyba deremańska
-
- 500p
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, u mnie juki zawsze słabo rosną. Nasłonecznienie od południa (ale roślina rośnie w głębi salonu), przesadzane do większych doniczek, na "oko" nie widać szkodnika. Również liście spływają w dół. Jako, że w uprawie domowych jestem zielony - poczekam aż ktoś, coś podpowie...
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam