39m2 Matiego :) duże zmiany...
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
39m2 Matiego :) duże zmiany...
Witam !
Niektórzy z was znają mnie i wiedzą że jestem dość młody mam dopiero 14 lat...
Kilka lat temu a dokładnie od 2011r zacząłem ogródkowanie i stałem się szczęśliwym posiadaczem małego skrawka ziemi "podwórkowej" z gruzem dwoma betonami i dwoma orzechami...
Zacząłem więc od iglaków dużo uschło w pierwszą zimę a teraz niedawno wyleciało dość dużo i zostało 7
Moją ostatnią miłością są róże właśnie udało mi się zebrać je od tamtego roku 20 różnych odmian od rabatowych przez parkowe ,angielskie i jedną pnącą w tym roku mój ogródek stanie się różany z różnymi kolorowymi kwiatami ,cebulowymi i liliami W tym roku jeśli nic się nie zmieni stuknie mi na pewno 35 róż
Jeśli ktoś czytał mój poprzedni wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=82962 to wie że już nie ma całkowicie iglakowa a na jego miejscu będzie rabata różana .
Mam nadzieje że będziecie mnie odwiedzać !
To zdjęcie tydzień po zrobieniu iglakowa czyli rozpoczęcia ogródkowania XI 2011
Jako pierwsze zwiastuny wiosny oznajmiam krokusiki ! dzisiaj pokazały się w pełnej krasie i rozweselają jeszcze szary,słoneczny świat...
Szafirki i hiacynty też nadrabiają !
Planuję wiele zmian w tym roku m.in.:
Rabatę różanąróże przyjadą do ok końca marca więc zakończę ją pod koniec kwietnia .
Rabatkę kwiatową będzie ale jeszcze to nie jest do końca pewne
Kącik spokoju chcę go zrobić przy różach ale będzie trzeba dużo powojników i jakąś ławeczkę
A po za tym przybędzie dużo róż,lilii,cebulowych,powojników
Pozdrowienia
Niektórzy z was znają mnie i wiedzą że jestem dość młody mam dopiero 14 lat...
Kilka lat temu a dokładnie od 2011r zacząłem ogródkowanie i stałem się szczęśliwym posiadaczem małego skrawka ziemi "podwórkowej" z gruzem dwoma betonami i dwoma orzechami...
Zacząłem więc od iglaków dużo uschło w pierwszą zimę a teraz niedawno wyleciało dość dużo i zostało 7
Moją ostatnią miłością są róże właśnie udało mi się zebrać je od tamtego roku 20 różnych odmian od rabatowych przez parkowe ,angielskie i jedną pnącą w tym roku mój ogródek stanie się różany z różnymi kolorowymi kwiatami ,cebulowymi i liliami W tym roku jeśli nic się nie zmieni stuknie mi na pewno 35 róż
Jeśli ktoś czytał mój poprzedni wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=82962 to wie że już nie ma całkowicie iglakowa a na jego miejscu będzie rabata różana .
Mam nadzieje że będziecie mnie odwiedzać !
To zdjęcie tydzień po zrobieniu iglakowa czyli rozpoczęcia ogródkowania XI 2011
Jako pierwsze zwiastuny wiosny oznajmiam krokusiki ! dzisiaj pokazały się w pełnej krasie i rozweselają jeszcze szary,słoneczny świat...
Szafirki i hiacynty też nadrabiają !
Planuję wiele zmian w tym roku m.in.:
Rabatę różanąróże przyjadą do ok końca marca więc zakończę ją pod koniec kwietnia .
Rabatkę kwiatową będzie ale jeszcze to nie jest do końca pewne
Kącik spokoju chcę go zrobić przy różach ale będzie trzeba dużo powojników i jakąś ławeczkę
A po za tym przybędzie dużo róż,lilii,cebulowych,powojników
Pozdrowienia
Re: 39m2 Matiego :) duże zmiany...
No i nie możesz zrobić normalnego zdjęcia
No nic.Jak nie masz pomysłu co pokazać to filtry potrzebne
Ale jakim cudem wszyscy mają już krokusy?U mnie opór jak nic
No nic.Jak nie masz pomysłu co pokazać to filtry potrzebne
Ale jakim cudem wszyscy mają już krokusy?U mnie opór jak nic
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakoś przyzwyczaiłam się do Twojego wątku ,więc po co otwierać nowy wiosenny jak miałeś tylko 24 strony .Będę oczywiście zaglądać i śledzić losy 39 m2 Matiego .Wiosna na całego, bo nawet hiacynty są w pakach
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mati ja mam troszkę więcej m2 od Ciebie, ale mam dużo roslin w donicach. Będę podglądać i małpować od Ciebie , co wycudujesz na swoich "hektarach"
Pozdrawiam Ela
- mati1999
- 1000p
Mati to z filtrem tak jak mówiłem mam tylko w zdjęciach z krokusami a reszte to wiesz
Może u ciebie za głęboko posadzone , za zimno było albo jest ? jest wiele odpowiedzi Masz Instagrama ?
Jadziu No nie wiem czy pamiętasz ale na początku tamtego pisałem że Wątek ten będe otwierał w zimę po zakończeniu sezonu dopóki nie minie 80 stron Zapraszam
Elizo bardzo dziękuję i zapraszam
Może u ciebie za głęboko posadzone , za zimno było albo jest ? jest wiele odpowiedzi Masz Instagrama ?
Jadziu No nie wiem czy pamiętasz ale na początku tamtego pisałem że Wątek ten będe otwierał w zimę po zakończeniu sezonu dopóki nie minie 80 stron Zapraszam
Elizo bardzo dziękuję i zapraszam
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Mati będę śledzić Twoje poczynania i trzymam mocno kciuki że by nowe róże i lilie pięknie Ci zakwitły.
- mati1999
- 1000p
Dziękuję Aniu
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Mati
Znalazłam Twój nowy wątek. Muszę przyznać, że trudno za Tobą nadążyć
Plany bardzo mi się podobają i będę trzymała za ich realizację.
Śliczne te żółte krokusy
Znalazłam Twój nowy wątek. Muszę przyznać, że trudno za Tobą nadążyć
Plany bardzo mi się podobają i będę trzymała za ich realizację.
Śliczne te żółte krokusy
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
No jasne Mati, że będęmati1999 pisze:Witam ! Mam nadzieje że będziecie mnie odwiedzać !
Fajnie, że otwarłeś forumowy ogródek, będę śledzić wszystkie Twoje ogródkowe akcje
Fotki jak zwykle śliczne !!
Jak Ci powiem, co poza nasionami kupiłam na balkon, to padniesz
To może, żeby nikt nie przeczytał, to napiszę malutkimi Kupiłam --> morwę w dwóch odmianach, malinę żółtą i czerwoną i ... pigwowca, oczywiście nie w nasionach
No to zaczynamy sezon wiosenny 2015
Pozdrawiam i zapraszam
- mati1999
- 1000p
Dorotko witaj dziękuje ! Jak to moja babcia mówi Nawet na rolkach tej młodzieży nie dogonisz
Ewo witaj rolki przygotowane ? To ruszamy ! Dzięki jezu nie wierze ! bedziesz ciąć? Masz cukrzyce ? Maliny i pigwowca tak ty i nasiona bardzo lubie te jej owoce oczywiście morwy i malin Mam nadzieje że troche podrzucisz Chyba zburzyłaś sypialnie kosztem balkonu ! Już dzisiaj oberwalem stare liście żurawki śmieci i jakoś to uprzątnęlem pogoda wyjątkowo sprzyjała Już chciałem ciąć roże : A za dwa tygodnie wielkie sadzienie !
Ewo witaj rolki przygotowane ? To ruszamy ! Dzięki jezu nie wierze ! bedziesz ciąć? Masz cukrzyce ? Maliny i pigwowca tak ty i nasiona bardzo lubie te jej owoce oczywiście morwy i malin Mam nadzieje że troche podrzucisz Chyba zburzyłaś sypialnie kosztem balkonu ! Już dzisiaj oberwalem stare liście żurawki śmieci i jakoś to uprzątnęlem pogoda wyjątkowo sprzyjała Już chciałem ciąć roże : A za dwa tygodnie wielkie sadzienie !
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Mati - no to się nieźle zaczyna
Ale czemu mam mieć cukrzycę, na podstawie czego to wydedukowałeś
Cukrzycy nie mam, a maliny i morwy uwielbiam po prostu !!
Pigwowcem to w ostatnim sezonie Kasia-Kasiula17 tak skutecznie kusiła, że nie mogłam sobie odmówić
A Ty widzę, że będziesz miał mix firmowy
Czekam na dalsze foto-relacje
Ale czemu mam mieć cukrzycę, na podstawie czego to wydedukowałeś
Cukrzycy nie mam, a maliny i morwy uwielbiam po prostu !!
Pigwowcem to w ostatnim sezonie Kasia-Kasiula17 tak skutecznie kusiła, że nie mogłam sobie odmówić
A Ty widzę, że będziesz miał mix firmowy
Czekam na dalsze foto-relacje
Pozdrawiam i zapraszam
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Mati i ja chętnie porwałabym się na róze, ale jakoś ciężko mi się z nimi dogadać
- mati1999
- 1000p
No przez to że morwa obniż cukier a moja ciocia jest na to chora i ja je i pije i wogole
To u mnie tego pod dostatkiem
Oj kusiła pamietam
Jaki mix ?
No to zobaczymy relacji na pewno bedzie wiecej po 15marca jak tez poprawie oceny
Mamafrania witaj czemu ? Trzeba mieć cierpliwość i czas to prawda ale na te kwiaty nie skusisz sie? Nie wygłupiaj się
To u mnie tego pod dostatkiem
Oj kusiła pamietam
Jaki mix ?
No to zobaczymy relacji na pewno bedzie wiecej po 15marca jak tez poprawie oceny
Mamafrania witaj czemu ? Trzeba mieć cierpliwość i czas to prawda ale na te kwiaty nie skusisz sie? Nie wygłupiaj się
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Nawet nie wiesz ile mnie kosztuje takie obojętnie patrzenie na róze... dopóki sama przed sobą się nie przyznam zę coś to jakoś sobie żyję spokojnie...próbuję już 4 rok.Albo właściwie nie kwitną, albo chore cały czas... wszystko mi jakoś rośnie, ale róze to moja pięta Achillesowa.Zdecydowanie .
- mati1999
- 1000p
Szkoda spróbuj sie starać tak jak chłopak o dziewczyne powinno pomóc ! Jak sie zauroczyłas w nich to coś jest na rzeczy