Paprocie - szkodniki
Paprocie - szkodniki
Co za owad obsiadł kompletnie moja paproć? czy należy z tym walczyć? (każdy liść jest gęsto oblepiony tym czymś, w pokoju stoją wyłącznie inne paprocie- nie wiem więc czy to jest dla nich szkodliwe i czy nalezy zabic te insekty...)?
Paproć na której obecnie siedzą ma się całkiem dobrze. Aha- to raczej nie jest mszyca; miałam mszyce na innych roślinach i ten gad wygląda jakoś inaczej.
Paproć na której obecnie siedzą ma się całkiem dobrze. Aha- to raczej nie jest mszyca; miałam mszyce na innych roślinach i ten gad wygląda jakoś inaczej.
Re: Co to za owad na paproci?
Na 100% mszyca, opryskaj Mospilanem 20 SP.
Dzięki Czarodzieju! Zaraz to uczynię.
Czy ja musze mieć na każdym badylku innego gada i kazdego pryskać czym innym? Czy wszelkie robactwo lubi mój dom i moje kwiaty? (to sa pytania retoryczne ;))
Czy ja musze mieć na każdym badylku innego gada i kazdego pryskać czym innym? Czy wszelkie robactwo lubi mój dom i moje kwiaty? (to sa pytania retoryczne ;))
A jakie masz jeszcze w domu preparaty na szkodniki, może będzie coś co masz i nie będziesz musiała kupować Mospilanu.
A prosze bardzo! zawartość mojej szafki:
Topsin, Miedzian, Provado w tabletkach i pryskaczu, Baymat, Magus w ilościach hurtowych, Score, Nissorun (i tak nie działa...), Karate, Confidor, Biochikol. Był jeszcze Actellic ale przędziorki zjadły.
Topsin, Miedzian, Provado w tabletkach i pryskaczu, Baymat, Magus w ilościach hurtowych, Score, Nissorun (i tak nie działa...), Karate, Confidor, Biochikol. Był jeszcze Actellic ale przędziorki zjadły.
Możesz śmiało prysnąć Magusem w dawce 1 ml na 0,5 l wody. Swoją drogą to najlepszy preparat na przędziorki póki co.
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paprocie - szkodniki
- Nikitka
- 200p
Re: Białe kuleczki w paproci
To nie styropian. Kuleczki mają ok. 1 milimetr i latem po przyniesieniu paproci do domu na pewno ich nie było, bo sprawdzałam w jakim stanie ma korzenie.
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wygląda na wełnowce korzeniowe.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- Nikitka
- 200p
Nie zauważyłam, żeby się ruszały. A może to jakieś jajeczka?
- Nikitka
- 200p
Poguglałam trochę i faktycznie Delete ma rację z wełnowcem