Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie w moim ogródku.
Pierwszy rok mojej działkowej działalności, szczodrze wspierany przydomowym ogródeczkiem, znajduje się tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=78354
Zdjęcia z dwóch działek sprawiały, że miałam co pokazywać, lecz również wprowadzały zamieszanie, więc w tej części skupię się wyłącznie na powstającym ogrodzie.
Odziedziczyliśmy po dziadku zaniedbane gospodarstwo, a właściwie jego część. Od ubiegłego roku staram się je ogrodniczo zagospodarować. Dzięki cebulowym nasadzeniom nareszcie widać, że ktoś tu mieszka . Dawne pastwisko zamieniliśmy w spory warzywnik. W resztce sadu mieszkają pszczoły szwagra.
Kilka widoczków na otoczenie domu zamieszczam dla ogólnej orientacji. Początek maja to najpiękniejsza pora roku na działce, więc wykorzystam tą ulotną chwilę.
Odwiedzających nas Gości wita dzika czereśnia
Postaram się wkrótce wkleić kilka zdjęć z początków wiosny, chociaż dopiero kwitnące tulipany przykuwają uwagę przejeżdżających. Teraz wiosna ruszyła z kopyta i nie wyrabiam z fotografowaniem zmian.
Pierwszy rok mojej działkowej działalności, szczodrze wspierany przydomowym ogródeczkiem, znajduje się tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=78354
Zdjęcia z dwóch działek sprawiały, że miałam co pokazywać, lecz również wprowadzały zamieszanie, więc w tej części skupię się wyłącznie na powstającym ogrodzie.
Odziedziczyliśmy po dziadku zaniedbane gospodarstwo, a właściwie jego część. Od ubiegłego roku staram się je ogrodniczo zagospodarować. Dzięki cebulowym nasadzeniom nareszcie widać, że ktoś tu mieszka . Dawne pastwisko zamieniliśmy w spory warzywnik. W resztce sadu mieszkają pszczoły szwagra.
Kilka widoczków na otoczenie domu zamieszczam dla ogólnej orientacji. Początek maja to najpiękniejsza pora roku na działce, więc wykorzystam tą ulotną chwilę.
Odwiedzających nas Gości wita dzika czereśnia
Postaram się wkrótce wkleić kilka zdjęć z początków wiosny, chociaż dopiero kwitnące tulipany przykuwają uwagę przejeżdżających. Teraz wiosna ruszyła z kopyta i nie wyrabiam z fotografowaniem zmian.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Re: Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Aniu cieszę się,że nie umknął mi Twój nowy wątek Z przyjemnością będę zaglądać i podziwiać Trzymam kciuki za udany sezon Pozdrawiam serdecznie
Drugi
A że masz dwa to chyba się dopiero dowiedziałem
Ale przynajmniej pamiętam,o jaki ogród chodzi
Jak kosiłaś chwasty po 2 metry i jakieś drzewko pod dom sadziłaś i wywiozłaś taczkę gruzu
A że masz dwa to chyba się dopiero dowiedziałem
Ale przynajmniej pamiętam,o jaki ogród chodzi
Jak kosiłaś chwasty po 2 metry i jakieś drzewko pod dom sadziłaś i wywiozłaś taczkę gruzu
-
- 200p
- Od: 31 lip 2013, o 03:51
Aniu melduję się w nowym wątku
Zacznę od ostatniej strony poprzedniej części - mianowicie masz piękne tulipany, szczególnie fioletowy zdobył moje serce
Co do odziedziczonej działki jestem pewna, że powoli zmienisz ją z zaniedbanej w kwiatowy raj
Zacznę od ostatniej strony poprzedniej części - mianowicie masz piękne tulipany, szczególnie fioletowy zdobył moje serce
Co do odziedziczonej działki jestem pewna, że powoli zmienisz ją z zaniedbanej w kwiatowy raj
Pozdrawiam Asia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu witam w nowym wątku.
Pracy przed Tobą wiele, ale także wspaniały teren do urządzenia ogrodu.
Jestem pewna, że będzie w nim cudownie.
Powiem Ci, że mnie także czasami myliły się Twoje działki, ale jakoś nie bardzo chciałam dopytywać.
Pracy przed Tobą wiele, ale także wspaniały teren do urządzenia ogrodu.
Jestem pewna, że będzie w nim cudownie.
Powiem Ci, że mnie także czasami myliły się Twoje działki, ale jakoś nie bardzo chciałam dopytywać.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Anullka , choć zaniedbane , ale własne . Parę lat i ''zakwitnie '' , nie tylko kwiatami . Początki już masz, dużo pracy przed Tobą , wiem , że dasz radę.
A jakby co , pukaj do mnie
A jakby co , pukaj do mnie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ale masz Aniu piękne, sielskie otoczenie. Tylko pozazdrościć takiej przestrzeni. Miło jest urządzać ogród w takiej okolicy, będę Ci pilnie kibicować. Kolorowe ule - cudne
Aniu będę z przyjemnością obserwowała Twoje zmagania z działeczką. Takie miejsca, jak to gospodarstwo po dziadkach to najczęściej mnóstwo wspaniałych wspomnień, które na zawsze pozostają w pamięci, a zagospodarowywanie tego terenu na pewno będzie ogromną przyjemnością, choć pracy na pewno nie zabraknie
Och Anulla jaki masz potencjał do zagospodarowania. Tylko planować. Też nie wyrabiam z pstrykaniem fotek, wiosna buchnęła ze zdwojoną siłą .
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
ale masz miejsca, ma potencjał Twój ogródek
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Melduję się , żeby podziwiać kolejne aranżacje i pomysły w tworzeniu ogrodowego raju.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Anusia jestem i ja!!
wiesz,że lubię do ciebie zaglądać, jak mi czas na to pozwala....
Aha, to jeszcze i miodek masz, i zapylające pszczółki
Czekam na wiosenne kwiatuchy bliżej
A dzika czereśnia.To teraz rzadkość. Ale owoce ma wyborne.Szkoda,że takie małe
wiesz,że lubię do ciebie zaglądać, jak mi czas na to pozwala....
Aha, to jeszcze i miodek masz, i zapylające pszczółki
Czekam na wiosenne kwiatuchy bliżej
A dzika czereśnia.To teraz rzadkość. Ale owoce ma wyborne.Szkoda,że takie małe