Mój ogród na fotografii- część 9
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój ogród na fotografii- część 9
Kochani! nowy wątek, w najpiękniejszym miesiącu.
Dziękuję za to,że byliście ze mną i mam nadzieję,że będziecie nadal.
Tych, którzy jeszcze nie odnaleźli do mnie drogi ...również serdecznie zapraszam.
Dla wszystkich odwiedzających mnie gości przypomnę ,że moje zielone " królestwo ' obejmuje 53 ary w tym 4 ary stanowi staw .
Ogród powstawał sukcesywnie, na likwidowanej plantacji porzeczek .
Początkowo dominował trawnik i drzewostan, głównie iglasty. Z czasem wzbogaciłam go liściastymi drzewami i krzewami a od 4 lat dołączyły kolorowe rabatki. Z roku na rok trawnik jest uszczuplany na rzecz rabatek bylinowych , a do towarzystwa dosadzane jednoroczne, które darzę wielkim sentymentem.
Szukam wciąż nowych pomysłów na to , by mój ogród był piękniejszy a domownicy dobrze się w nim czuli.
Zapraszam na relaksujący , długi spacer.
Dziękuję za to,że byliście ze mną i mam nadzieję,że będziecie nadal.
Tych, którzy jeszcze nie odnaleźli do mnie drogi ...również serdecznie zapraszam.
Dla wszystkich odwiedzających mnie gości przypomnę ,że moje zielone " królestwo ' obejmuje 53 ary w tym 4 ary stanowi staw .
Ogród powstawał sukcesywnie, na likwidowanej plantacji porzeczek .
Początkowo dominował trawnik i drzewostan, głównie iglasty. Z czasem wzbogaciłam go liściastymi drzewami i krzewami a od 4 lat dołączyły kolorowe rabatki. Z roku na rok trawnik jest uszczuplany na rzecz rabatek bylinowych , a do towarzystwa dosadzane jednoroczne, które darzę wielkim sentymentem.
Szukam wciąż nowych pomysłów na to , by mój ogród był piękniejszy a domownicy dobrze się w nim czuli.
Zapraszam na relaksujący , długi spacer.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Witaj Bogusiu. Nie pisałam nic w poprzednim wątku, za to tu jestem pierwsza
Pospacerowałam po Twoich włościach , aż mnie rozbolały nogi i oczy od patrzenia
Pięknie u Ciebie i kolorowo .Brawo dla Ciebie za ogrom włozonej pracy, ale warto było
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Jestem i jak zwykle podziwiam Twój ogród . pozdrawiam
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu spacer bardzo udany, piękne widoki zatraciłam się z przyjemnością
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Bogusiu jestem i ja w Twoim pięknym ogrodzie Ostatnio bardziej jako skrytoczytywacz, ale jestem
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Bogusiu i ja melduję się w nowym wątku.Twój ogród jest spełnieniem marzeń i inspiracją dla tak skromnej ogrodniczki jak ja.Z przyjemnością spędzę w nim kolejny sezon
Pozdrawiam serdecznie
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Jestem Bogusiu.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Kochani, miło mi,ze jesteście!
Aniu!/ Aniap56/witam serdecznie, sprawiłaś mi wielką radość swoimi odwiedzinami. Zapraszam w każdej wolnej chwili
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej pracy.Potwierdzam , ogrom włożonej pracy a teraz dobrze trzeba się sprężać , aby utrzymać to w miarę należycie i estetycznie. Dzisiaj od rana uwijam się w ogrodzie.
Marzenko!
Cieszę się,ze odwiedziłaś mnie
Dorotko!dzisiejsza pogoda sprzyja spacerom . Ogród kipi różnorodnością barw, pszczółki brzęczą, ptaszki śpiewają , boćki krążą nad stawem / w pobliżu mają gniazdo /- istna sielanka
Aniu/ Andzia84/dziękuję,ze pamiętasz .Ja też odwiedzam zaprzyjaźnione ogrody , / w tym Twój /ale na pozostawienie śladu w postaci wpisu najczęściej brakuje czasu.
Aniu/ann30/wielką radość mi uczyniłaś tymi słowami, utwierdzają mnie w przekonaniu,ze to co robię ,posłuży też innym jako inspiracja
Krystianie! miło,ze jesteś. Dzisiaj rano obiecałam sobie,ze obowiązkowo muszę do Ciebie zaglądnąć. Bywam , ale nie zawsze zostawiam wpis.
Dla moich gości nowe kwitnienia , które dzisiaj utrwaliłam na fotografii
Aniu!/ Aniap56/witam serdecznie, sprawiłaś mi wielką radość swoimi odwiedzinami. Zapraszam w każdej wolnej chwili
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej pracy.Potwierdzam , ogrom włożonej pracy a teraz dobrze trzeba się sprężać , aby utrzymać to w miarę należycie i estetycznie. Dzisiaj od rana uwijam się w ogrodzie.
Marzenko!
Cieszę się,ze odwiedziłaś mnie
Dorotko!dzisiejsza pogoda sprzyja spacerom . Ogród kipi różnorodnością barw, pszczółki brzęczą, ptaszki śpiewają , boćki krążą nad stawem / w pobliżu mają gniazdo /- istna sielanka
Aniu/ Andzia84/dziękuję,ze pamiętasz .Ja też odwiedzam zaprzyjaźnione ogrody , / w tym Twój /ale na pozostawienie śladu w postaci wpisu najczęściej brakuje czasu.
Aniu/ann30/wielką radość mi uczyniłaś tymi słowami, utwierdzają mnie w przekonaniu,ze to co robię ,posłuży też innym jako inspiracja
Krystianie! miło,ze jesteś. Dzisiaj rano obiecałam sobie,ze obowiązkowo muszę do Ciebie zaglądnąć. Bywam , ale nie zawsze zostawiam wpis.
Dla moich gości nowe kwitnienia , które dzisiaj utrwaliłam na fotografii
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Bogusiu ja na chwilkę zajrzałam do forum i widzę Twój nowy wątek ,jak zawsze pięknem rozpoczęty
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Alicja
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
To już 9 część, ale czas leci...
-
- 50p
- Od: 20 kwie 2013, o 13:55
Witaj Bogusiu
Pięknymi zdjęciami powitałaś swoich gości - tyle obficie kwitnących roślin. Wisteria ma tyle pąków będzie co oglądać.
Z uwagi na klimat dotychczas nie sadziłam jej ale teraz zimy są łagodniejsze może by nie zmarzła - warto spróbować.
Tymczasem będę podziwiać w milczeniu jej piękne kwitnienie u Ciebie.
za zadbany ogród, przepiękne kwitnienia i uznanie za ogrom pracy dla Ciebie. Miło w wolnych chwilach pospacerować po Twoim ogrodzie
Pięknymi zdjęciami powitałaś swoich gości - tyle obficie kwitnących roślin. Wisteria ma tyle pąków będzie co oglądać.
Z uwagi na klimat dotychczas nie sadziłam jej ale teraz zimy są łagodniejsze może by nie zmarzła - warto spróbować.
Tymczasem będę podziwiać w milczeniu jej piękne kwitnienie u Ciebie.
za zadbany ogród, przepiękne kwitnienia i uznanie za ogrom pracy dla Ciebie. Miło w wolnych chwilach pospacerować po Twoim ogrodzie
pozdrawiam serdecznie - Fela
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu podziwiam Twój ogród i pracę całej rodziny w niego włożoną, to wspaniała sprawa
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Bogusiu
Widzę ,ze u Ciebie jak w starym przeboju "wiosna buchnęła majem".
Bzy już zaczynają kwitnąć, a ziemie pokrywają dywany różnych maleństw.
Widzę ,ze u Ciebie jak w starym przeboju "wiosna buchnęła majem".
Bzy już zaczynają kwitnąć, a ziemie pokrywają dywany różnych maleństw.