Dalekowschodnie mammillarie Marka L cz.2
- Marek L
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2012, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalekowschodnie mammillarie Marka L cz.2
Nadejszła ta chwila i trzeba otworzyć kolejną odsłonę wątku.
Dla wszystkich wytrwałych uczestniczących w zmaganiach w pierwszej części i tych którzy w niej
nie uczestniczyli zapraszam na spacerek po kolekcji. Takie internetowe zwiedzanie to nie to samo co realne
więc dla tych co bywają na Lubelszczyźnie oznajmiam że drzwi foliaka u mnie są otwarte .....a przynajmniej uchylone.
Przy takim realnym zwiedzaniu to czasem można chorubsko zakaźne załapać - nieuleczalne....
i później się długo choruje ..... a w najlepszym przypadku jest się nosicielem.... zwą to jakoś ..... mammmillarioza
Dla wszystkich wytrwałych uczestniczących w zmaganiach w pierwszej części i tych którzy w niej
nie uczestniczyli zapraszam na spacerek po kolekcji. Takie internetowe zwiedzanie to nie to samo co realne
więc dla tych co bywają na Lubelszczyźnie oznajmiam że drzwi foliaka u mnie są otwarte .....a przynajmniej uchylone.
Przy takim realnym zwiedzaniu to czasem można chorubsko zakaźne załapać - nieuleczalne....
i później się długo choruje ..... a w najlepszym przypadku jest się nosicielem.... zwą to jakoś ..... mammmillarioza
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalekowschodnie mammillarie Marka L cz.2
Tak to można chorować!
Jak się nazywa ta kwitnąca na wprost (na samym środku) - mam taką, a nie przedstawiła się.
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
O mój bosze No to mam po spaniu
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Ja nie byłam u ciebie w foliaku a już choruję
I coś ty najlepszego zrobił...........godz. prawie 22,czas spać a ja mam przed oczami twoje przepiękne mammillarki i bezsenność
do rana.
I coś ty najlepszego zrobił...........godz. prawie 22,czas spać a ja mam przed oczami twoje przepiękne mammillarki i bezsenność
do rana.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Wszystko fajnie ale na takim wirtualnym spacerku to ani urwać coś ani wysępić się nie da tylko zachciewajki się człowiek nabawi
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Aga - jak wpadniemy w trans wycieczek to i na Lubelszczyznę zajedziemy.!
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
No no zaatakujemy jak szarańcza
Zdecydowanie najładniesza kolekcja mammillarek jaką w życiu widziałem jestem totalnie oczarowany pięknem tych roślin! co roku wysiewam jeden czy dwa gatunki tego rodzaju, ale teraz widzę, że warto więcej czy zbierasz nasiona?
- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja ulubiona mammillariownia
- Andrew Be
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
Marku szacun
Mam nadzieję, że szczepionka przeciw mammillariozie zadziała, bo nie dam rady...
Mam już ostrą formę lobiviozy, a i kurduploza coraz bardziej sieje spustoszenie w mojej głowie i portfelu.
Dobrze, że sporo kilometrów mam do Ciebie, to może tak szybko mnie nie złapie, no chyba, że Piotr przytarga ze sobą, jak do nas zawita.
Mam nadzieję, że szczepionka przeciw mammillariozie zadziała, bo nie dam rady...
Mam już ostrą formę lobiviozy, a i kurduploza coraz bardziej sieje spustoszenie w mojej głowie i portfelu.
Dobrze, że sporo kilometrów mam do Ciebie, to może tak szybko mnie nie złapie, no chyba, że Piotr przytarga ze sobą, jak do nas zawita.
Pozdrawiam Andrzej.
Rewelacyjny początek Marku!
Andrzej masz jak w banku bo wiesz, ze ja skażony jestemBigDonn pisze:...Dobrze, że sporo kilometrów mam do Ciebie, to może tak szybko mnie nie złapie, no chyba, że Piotr przytarga ze sobą, jak do nas zawita.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
- 100p
- Od: 9 mar 2013, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pierwszą część Twojego wątku oglądałem na bieżąco, ale zachwyt nad Twoimi roślinkami powodował iż nie mogłem wykrztusić słowa i przelać go na klawiaturę.... no ale skoro otworzyłeś drugą część to zebrałem się w sobie i zostawiam swój ślad
Masz Marku wspaniałą kolekcję i oglądanie jej sprawia wiele, wiele przyjemności!
Masz Marku wspaniałą kolekcję i oglądanie jej sprawia wiele, wiele przyjemności!
Pozdrawiam Szymon
Kaktusy Szymona
Kaktusy Szymona
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetne chociaż tylko wirtualne zwiedzanie Twojej naprawdę pięknej i okazałej kolekcji .
Jestem w tej szczęśliwej sytuacji że mogę ją osobiście zwizytować, co zamierzam oczywiście znów uczynić.
Jestem w tej szczęśliwej sytuacji że mogę ją osobiście zwizytować, co zamierzam oczywiście znów uczynić.