Byłam na działce i zerknęłam na moje Serrano. Ma takie bardzo lekko omszone liście, ale rocoto ma jednak więcej włosków

Serrano

A w ogóle, to ucieszyłam się, bo dojrzałam pierwszą paprykę Elephantormany od Tournesol

Może były za blisko żarówki. Ja w swoim growboxie skracalem kabel jak papryczki podrosły, bo miały klapnięte liście mimo wilgotnego podłoża - to jest jedna opcja.GERTRUDA pisze:Witam. Mam problem z moimi maluszkami w growboxie , po ostatnim nawożeniu zrobiły się suche końce liści i zamierają . Nie wiem czy jest to spowodowane przenawożeniem , czy grzybem dla pewności opryskałam dwa dni temu Amistarem ale dwie dzisiaj padły . Może ktoś wie co to , szkoda mi ich stracić bo mają być przechowane na przyszły sezon . Na zdjęciu Costenio Amarillo tak wygląda większość - biały nalot to oprysk na grzyba .
Papryki przebywają w temperaturze 28 C w dzień , 22 w nocy , podlewane jak ziemia przeschnięta
Witam, bezpośrednio na słońcu nie stoją, bo za zasłoniętymi żaluzjami ... ale prawdą jest że chłodno to one na pewno nie mają muszę poszukać im "jasnego cienia"BobejGS pisze:Rozumiem, że te papryczki są w donickach tak? A masz osłonięte doniczki od bezpośredniego działania słońca? W przeciwnym wypadku korzenie się mogą po prostu gotować.
...