Ogród Joli i Zbyszka cz.4
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród Joli i Zbyszka cz.4
Pierwsze dni sierpnia i pierwsze posty w kolejnej części wątku.
Jak już pisałam wcześniej nasz ogród tworzymy od 1997roku, wtedy powstała pierwsza część trawnika z nasadzeniami wokół domu po trzech latach powstała kolejna część.
Zgromadziliśmy w ogrodzie sporą kolekcję drzew i krzewów liściastych i iglastych , niektóre z nich to prawdziwe rarytasy.
Na rabatach bylinowych dominują żurawki, funkie, liliowce, jeżówki.
Mamy sporo roślin cebulowych, miejsca po cebulowych kwitnących wiosną są uzupełniane jednorocznymi.
W ogrodzie mamy miejsce na ognisko oraz miejsce na spotkania przy kawce.
Nasz ogród to nasze miejsce na Ziemi.
Jak już pisałam wcześniej nasz ogród tworzymy od 1997roku, wtedy powstała pierwsza część trawnika z nasadzeniami wokół domu po trzech latach powstała kolejna część.
Zgromadziliśmy w ogrodzie sporą kolekcję drzew i krzewów liściastych i iglastych , niektóre z nich to prawdziwe rarytasy.
Na rabatach bylinowych dominują żurawki, funkie, liliowce, jeżówki.
Mamy sporo roślin cebulowych, miejsca po cebulowych kwitnących wiosną są uzupełniane jednorocznymi.
W ogrodzie mamy miejsce na ognisko oraz miejsce na spotkania przy kawce.
Nasz ogród to nasze miejsce na Ziemi.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.4
Witaj Jolu w nowym wątku
Wasz ogród jak zawsze pięknie się prezentuje, aż miło tu zaglądać. Pozdrawiam
Wasz ogród jak zawsze pięknie się prezentuje, aż miło tu zaglądać. Pozdrawiam
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witajcie ogród mi się podoba zaznaczam bo muszę zajrzeć koniecznie do poprzednich części
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co tam ogród... jaki piękny pies (suczka?)
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
W ogrodzie panuje straszna susza, z trawnika niewiele zostało, pocieszeniem jest to że nie trzeba go kosić ale wierzcie mi wolała bym koszenie co tydzień niż patrzenie jak wszystko marnieje od suszy.
Rośliny bardzo cierpią, nie bardzo możemy podlewać bo mamy wodę z gminnego wodociągu i szanujemy apel naszych władz gminnych o oszczędzanie wody a nawet gdybyśmy się chcieli zdecydować na podlewanie to ciśnie ie jest tak niskie że ledwie się można umyć.No cóż będzie co ma być.
IWONA1311-Iwonko ogród wygląda teraz bardzo smutno i żałośnie ale mam nadzieję że roślinki jak dostaną wody to odżyją.
roza333-Witaj u nas, nie wiem czy uda Ci się coś zobaczyć w poprzednich wątkach bo zdjęcia umieszczałam przez inny hosting zdjęciowy i teraz wszystko usunęli bo zrobili usługę płatną, ale zapraszam do bieżącego wątku postaram się częściej dodawać zdjęcia.
MLODA1-Witaj Aniu , mam nadzieję ze susza Wam nie doskwiera za bardzo i robisz zapasy grzybowe.
PiotrekP-Piotrek ta piękność to nasza suczka -Sara, moja wierna towarzyszka w pracach ogrodowych i namolna żebraczka w czasie imprez na świeżym powietrzu, najbardziej lubi imprezy organizowane przez młodzież bo wtedy ma najwięcej smakołyków.
Dzisiaj hortensje bukietowe, niezawodne mimo suszy chociaż kwiatostany mniejsze niż np. w ubiegłym roku
Pink Diamond
Rośliny bardzo cierpią, nie bardzo możemy podlewać bo mamy wodę z gminnego wodociągu i szanujemy apel naszych władz gminnych o oszczędzanie wody a nawet gdybyśmy się chcieli zdecydować na podlewanie to ciśnie ie jest tak niskie że ledwie się można umyć.No cóż będzie co ma być.
IWONA1311-Iwonko ogród wygląda teraz bardzo smutno i żałośnie ale mam nadzieję że roślinki jak dostaną wody to odżyją.
roza333-Witaj u nas, nie wiem czy uda Ci się coś zobaczyć w poprzednich wątkach bo zdjęcia umieszczałam przez inny hosting zdjęciowy i teraz wszystko usunęli bo zrobili usługę płatną, ale zapraszam do bieżącego wątku postaram się częściej dodawać zdjęcia.
MLODA1-Witaj Aniu , mam nadzieję ze susza Wam nie doskwiera za bardzo i robisz zapasy grzybowe.
PiotrekP-Piotrek ta piękność to nasza suczka -Sara, moja wierna towarzyszka w pracach ogrodowych i namolna żebraczka w czasie imprez na świeżym powietrzu, najbardziej lubi imprezy organizowane przez młodzież bo wtedy ma najwięcej smakołyków.
Dzisiaj hortensje bukietowe, niezawodne mimo suszy chociaż kwiatostany mniejsze niż np. w ubiegłym roku
Pink Diamond
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Hortensje
Leonotis wysoki i ten kolor.
Pokaż więcej rarytasów.
Susza straszna.Co prawda u nas wczoraj popadało,ale dzisiaj już ziemia wyschła.
Leonotis wysoki i ten kolor.
Pokaż więcej rarytasów.
Susza straszna.Co prawda u nas wczoraj popadało,ale dzisiaj już ziemia wyschła.
Jolu u nas susza straszna, na trawnikach siano, kwiaty leżą, nawet podlewanie na naszych piaskach nic nie daję.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jak dużo odmian hortensji zgromadziliście! Powiem Ci Jolu, że hortensje to dla mnie jedyna pociecha w tym upale. Bo poza nimi to wszystko raczej kiepściutkie. U Ciebie też widzę, że są w doskonałym stanie. Może i kwiaty nieco o mniejsze niż zwykle, ale co tam, ważne że kwitną.
Zresztą inne krzewy i drzewa też wyglądają dobrze A najlepiej prezentuje się Sara
Zresztą inne krzewy i drzewa też wyglądają dobrze A najlepiej prezentuje się Sara
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jolu, jak na nie podlewany ogród to doskonale wygląda, nie martw się, roślinki dadzą sobie radę.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jolu twoje hortensje mają takie ładne kwiaty moje niestety słonko przypaliło i sa brązowe najbardziej to ucierpiała ta szczepiona na pniu. Kurcze i dalej sucho.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu mimo suszy Twój ogród świetnie wygląda....hortensje też piękne,moje niestety pozasychały
a teraz gdy popadało zaczynają puszczać nowe listki....hmmm...
Powiedz mi popadało u Was wreszcie czy nadal nic?
a teraz gdy popadało zaczynają puszczać nowe listki....hmmm...
Powiedz mi popadało u Was wreszcie czy nadal nic?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu u nas ostatnio co dziennie pada, ale niestety wiele roślin uschło, nawet krzewy i iglaki, pomimo podlewania dwa razy dziennie. Taka lojalna, jak Ty wobec gminy nie byłam pomimo zakazu. Teraz boję się rachunku za wodę, gdyż z pewnością się połapią, gdyż kilkadziesiąt m wody wylałam na same byliny, a M ze studni wiadrami krzewy i iglaki podlewał.