U Wiśni
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Wiśni
Witam!
Naoglądałam się Waszych pięknych roślin i chciałabym pokazać kilka moich, z parapetu, podłogi i balkonu.
Na początek, zakwitła mi azalia:
Oglądam też u wielu forumowiczów hoje. Ja też mam jedną, zwyczajną hoję różową, na zdjęciu z krotonem:
Na stanowisku jesienno-zimowym już zeszłoroczna gwiazda betlejemska, czekam na czerwone liście:
I najbardziej na czasie - mój grudnik również doszedł do wniosku, że nie będzie czekał z kwiatami do grudnia:
Naoglądałam się Waszych pięknych roślin i chciałabym pokazać kilka moich, z parapetu, podłogi i balkonu.
Na początek, zakwitła mi azalia:
Oglądam też u wielu forumowiczów hoje. Ja też mam jedną, zwyczajną hoję różową, na zdjęciu z krotonem:
Na stanowisku jesienno-zimowym już zeszłoroczna gwiazda betlejemska, czekam na czerwone liście:
I najbardziej na czasie - mój grudnik również doszedł do wniosku, że nie będzie czekał z kwiatami do grudnia:
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Wiśni
Śliczne i zadbane roślinki Co tam jeszcze mieszczą twoje "cztery kąty" ?
Kolekcja zapowiada się unteresująco:). Czekamy na kolejne zdjęcia;).
-
nowapasja i Filigranowa27 - dziękuję za odwiedziny
Cztery kąty, cztery... Cztery to zdecydowanie za mało, żeby pomieścić ten cały mix
Na balkonie obecnie siedzą sobie świeżo kupione chryzantemy. Uzbrojona we wskazówki babci oraz forumowiczki Justyny, będę namawiać je do tego, żeby zostały na dłużej:
A latem na balkonie urzędowały u mnie m.in. lilie i werbena:
W domu stoją jeszcze marketowy hibiskus i banda storczyków, chociaż teraz akurat to samo ziele, z wyjątkiem niedawno kupionego żółtka. Na wiosnę planuję trochę je podrasować, dwóm z nich przydałoby się odmłodzenie.
Mój świeży nabytek z zeszłego tygodnia, przeceniony na dychę zawołał mnie w Lidlu. Nie wiem, co z nim się działo, ale każdy kwiat ma skierowany w inną stronę:
I na koniec, może troszkę nie na temat, kwitnienie kończy Parodia, tym samym tradycyjnie zamykając mi sezon kaktusowy.
Cztery kąty, cztery... Cztery to zdecydowanie za mało, żeby pomieścić ten cały mix
Na balkonie obecnie siedzą sobie świeżo kupione chryzantemy. Uzbrojona we wskazówki babci oraz forumowiczki Justyny, będę namawiać je do tego, żeby zostały na dłużej:
A latem na balkonie urzędowały u mnie m.in. lilie i werbena:
W domu stoją jeszcze marketowy hibiskus i banda storczyków, chociaż teraz akurat to samo ziele, z wyjątkiem niedawno kupionego żółtka. Na wiosnę planuję trochę je podrasować, dwóm z nich przydałoby się odmłodzenie.
Mój świeży nabytek z zeszłego tygodnia, przeceniony na dychę zawołał mnie w Lidlu. Nie wiem, co z nim się działo, ale każdy kwiat ma skierowany w inną stronę:
I na koniec, może troszkę nie na temat, kwitnienie kończy Parodia, tym samym tradycyjnie zamykając mi sezon kaktusowy.
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne roślinki. Najbardziej zachwycił mnie hibiskus, no i oczywiście storczyki
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam cieplutko jak Twoje imię?
Śliczne roślinki i widać ze rączka Twoja o nie dba jak należy.
Już myślałam że tylko do mnie rośliny wołają, kup mnie.
Śliczne roślinki i widać ze rączka Twoja o nie dba jak należy.
Już myślałam że tylko do mnie rośliny wołają, kup mnie.
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
Jestem i ja z rewizytą
Piękne masz kwiatuszki i bardzo zadbane gratuluję
Ciekawa jestem czy poinsecja wybarwi przykwiatki w domowych warunkach.
Próbowałam już kilka razy przechować tą roślinkę przez cały rok ale mi się nie udało
Powtórzę za Kasią - jak mamy się zwracać do Ciebie? Jeśli to oczywiście nie tajemnica
Piękne masz kwiatuszki i bardzo zadbane gratuluję
Ciekawa jestem czy poinsecja wybarwi przykwiatki w domowych warunkach.
Próbowałam już kilka razy przechować tą roślinkę przez cały rok ale mi się nie udało
Powtórzę za Kasią - jak mamy się zwracać do Ciebie? Jeśli to oczywiście nie tajemnica
-
Mam na imię Monika (tylko nie mówcie Monia, błagam, nie znoszę jak ktoś mi zdrabnia imię w ten sposób )
Aniu, cieszę się, że wpadłaś, jak jakieś storczyki pokażą kwiaty, to pokażę, na razie zbierają się w sobie
Kasiu, to słyszenie wołających roślin w sklepach to dar i przekleństwo jednocześnie - za każdym razem mówię sobie "to już ostatni, już więcej nie kupuję, nie mam miejsca"... Do czasu
Moniko, jestem przekonana, że przylistki się wybarwią, a to dlatego, że mam jeszcze jeden, czteroletni egzemplarz, który wybarwia mi się co roku. Nie pokazałam go w obecnym stanie, bo źle przycięłam na wiosnę i poszedł "w palmę" - ot, badyl z liśćmi na czubku Tak wyglądał w 2014 roku - trzecia zima u mnie, drugie wybarwianie w warunkach domowych:
A oba egzemplarze wychowane zostały z małych bąbli z doniczki 5,5cm, kupionych w markecie po 2,99zł.
Powiedz mi, w jakim stanie była twoja wyrzucana poisencja? Była całkiem nieżywa-trup, albo po prostu zrzuciła wszystkie liście i uznałaś ją za nieżywą ?
Aniu, cieszę się, że wpadłaś, jak jakieś storczyki pokażą kwiaty, to pokażę, na razie zbierają się w sobie
Kasiu, to słyszenie wołających roślin w sklepach to dar i przekleństwo jednocześnie - za każdym razem mówię sobie "to już ostatni, już więcej nie kupuję, nie mam miejsca"... Do czasu
Moniko, jestem przekonana, że przylistki się wybarwią, a to dlatego, że mam jeszcze jeden, czteroletni egzemplarz, który wybarwia mi się co roku. Nie pokazałam go w obecnym stanie, bo źle przycięłam na wiosnę i poszedł "w palmę" - ot, badyl z liśćmi na czubku Tak wyglądał w 2014 roku - trzecia zima u mnie, drugie wybarwianie w warunkach domowych:
A oba egzemplarze wychowane zostały z małych bąbli z doniczki 5,5cm, kupionych w markecie po 2,99zł.
Powiedz mi, w jakim stanie była twoja wyrzucana poisencja? Była całkiem nieżywa-trup, albo po prostu zrzuciła wszystkie liście i uznałaś ją za nieżywą ?
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Wisienko-Moniko
Pooglądałam, co nam zapodałaś, ale to chyba tylko namiastka kolekcji,
tak tylko na zaostrzenie apetytu
Wszystkie roślinki mają się u Ciebie bardzo dobrze,
a mój ukochany kroton to nawet chyba świetnie
Od jak dawna go masz ?
Miałaś z nim jakieś problemy ?
Ale pewnie nie, bo widać, że chyba żaden listek mu jeszcze nie odpadł,
ładnie, gęsto rosną od samego dołu.
To jest jeden pęd czy są jakieś rozgałęzienia ?
Ma tak piękne, wielkie liściory, że nie widać dokładnie co pod nimi
Powiedz jeszcze gdzie stoi, bo jest bardziej zielony od mojego egzemplarza.
Pooglądałam, co nam zapodałaś, ale to chyba tylko namiastka kolekcji,
tak tylko na zaostrzenie apetytu
Wszystkie roślinki mają się u Ciebie bardzo dobrze,
a mój ukochany kroton to nawet chyba świetnie
Od jak dawna go masz ?
Miałaś z nim jakieś problemy ?
Ale pewnie nie, bo widać, że chyba żaden listek mu jeszcze nie odpadł,
ładnie, gęsto rosną od samego dołu.
To jest jeden pęd czy są jakieś rozgałęzienia ?
Ma tak piękne, wielkie liściory, że nie widać dokładnie co pod nimi
Powiedz jeszcze gdzie stoi, bo jest bardziej zielony od mojego egzemplarza.
Pozdrawiam i zapraszam
-
Ewo, dziękuję za miłe słowa
Co do krotona: pamiętam jak mój tata go kupił, ale nie pamiętam dokładnie kiedy - na pewno nie ma więcej niż 10 lat. Problemów z nim nie mam, jest to jeden, nierozgałęziony pęd.
Tak właściwie to stoi sobie "na głupiego" na podłodze przy południowym oknie, w dość ciepłym pomieszczeniu. Tak szczerze, niby sobie poczytałam jak z nim postępować, ale wcale nie jestem przekonana, że ma u mnie świetne warunki. Powiedziałabym, że ma chyba za ciepło, a liście są właściwie za zielone, powinny być raczej kolorowo wybarwione, tak jak widziałam u ciebie w wątku
Co do krotona: pamiętam jak mój tata go kupił, ale nie pamiętam dokładnie kiedy - na pewno nie ma więcej niż 10 lat. Problemów z nim nie mam, jest to jeden, nierozgałęziony pęd.
Tak właściwie to stoi sobie "na głupiego" na podłodze przy południowym oknie, w dość ciepłym pomieszczeniu. Tak szczerze, niby sobie poczytałam jak z nim postępować, ale wcale nie jestem przekonana, że ma u mnie świetne warunki. Powiedziałabym, że ma chyba za ciepło, a liście są właściwie za zielone, powinny być raczej kolorowo wybarwione, tak jak widziałam u ciebie w wątku
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
Moniko imienniczko moja
Wszystkie Poinsecje które do tej pory chciałam przechować po prostu gniły
Tylko to były dość spore egzemplarze i prawdopodobnie je przelewałam
Spróbuje w tym roku z takim maluszkiem jak piszesz
Może łatwiej mu będzie zaaklimatyzować się w moim domku
Wszystkie Poinsecje które do tej pory chciałam przechować po prostu gniły
Tylko to były dość spore egzemplarze i prawdopodobnie je przelewałam
Spróbuje w tym roku z takim maluszkiem jak piszesz
Może łatwiej mu będzie zaaklimatyzować się w moim domku
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Witaj Moniko
Podobają mi się Twoje roślinki zarówno te domowe jak i balkonowe
Hibiskus ma śliczny kolorek .Kroton też robi wrażenie , u mnie krotony nie chcą rosnąć
Podobają mi się Twoje roślinki zarówno te domowe jak i balkonowe
Hibiskus ma śliczny kolorek .Kroton też robi wrażenie , u mnie krotony nie chcą rosnąć
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Witaj Moniko
widzę, że masz krotona, więc tak jak Ewa321 Ci z nim nie odpuszczę hihi Bo my je po prostu uwielbiamy
Poproszę o jego osobną fotkę
Też posiadam roczną gwiazdę. Po przycięciu ładnie odbiła i też chciałabym doczekać jej kolorowych przykwiatków. Z tym, że moja miała je w różowym kolorze
Pozdrawiam.
widzę, że masz krotona, więc tak jak Ewa321 Ci z nim nie odpuszczę hihi Bo my je po prostu uwielbiamy
Poproszę o jego osobną fotkę
Też posiadam roczną gwiazdę. Po przycięciu ładnie odbiła i też chciałabym doczekać jej kolorowych przykwiatków. Z tym, że moja miała je w różowym kolorze
Pozdrawiam.