Prawie połowa listopada,a ja nadal tęsknię na działkę i gdy nie ma mnie około tygodnia to tupię nogami...
Dziś pojechałam wygrabić to i owo,a jest tych liści sporo i udało się z rabat powyciągać zalegające liście magnolii,drzew owocowych i oczywiście róż. Coraz bardziej łyso,jednak kilka moich różyczek tak łatwo się nie poddaje...
Rano wiał silny wiatr i nie było nadziei patrząc na zachmurzone niebo,aby skraść kilka promyków...
Jednak mimo to razem z mamcią pojechałyśmy i dobrze wykorzystałyśmy 4 godzinki pracy.Co i rusz zaglądałam na niebo,czy aby nie wynurzy się słońce spoza chmur...i nagle jest

Godzinkę pogrzało,dobre i to:)
Nic nie sadziłam,bo i nie mam co sadzić.Wczoraj zajechałam do Auchan i mimochodem wyszukiwałam choć jednej półki z cebulami po przecenie...Wiadomo jak czytam co tez inne dziewczyny nakupowały to i ja nabrałam ochoty
Niestety obeszłam się tylko smakiem,puchy totalne,tylko nawozy i narzędzia ogrodnicze stały
Anetko miło mi,że mogę komuś umilić czas w ten niesprzyjający czas pełny oczekiwań...
Róże uwielbiam w każdej fazie od gołych korzeni po przekwitnięte badyle...tak już mam
Jak już tak porobiłyśmy razem to i kawka na działce bardzo nam smakowała...
U mnie dziś nie wiało po południu,nawet trawki nie tańczyły.
Dobrze,że potrafisz sobie zająć czas dekoracjami,ja tez lubię wymyślać różne cuda
Aniu jak tylko zdecydujesz się na podsumowanie,to będę na pewno wiernym czytelnikiem i na pewno nie tylko ja
Tolinka mam jeszcze u siebie kilka różyczek,które nie zamierzają zasypiać ,a jedna to czerwone nosy wypuszcza
Marlenko miło mi i zapraszam

Bez forum trudno mi przetrzymać ten bury czas,a tu zawsze znajdę inspiracje i czerpię garściami ...Winter Lodge zadziwia mnie w tym roku i jak tylko będziesz miała możliwość zamówienia to bierz w ciemno
Aguja witaj i zapraszam w moje progi
Jolu u mnie też już jesień trwa w ogródku,ale i róże jeszcze cieszą,a ja happy
Tez się dzisiaj zastanawiałam,czy aby dobrze,że my z mamcią robimy takie czystki w rabatach,zero kołderki
Liczę na zimę stulecia...też muszę pozabezpieczać kilka donic z powojnikami i różami
Ostatnie dwa kwiaty Herculesa...
Winter Lodge
Chopin
Pastella niesamowita
First Lady
Hot Chocolate
Mariatheresa
Savoy Hotel ma pąka
Geoff Hamilton jak mumia
Munstead Wood przesadzona na nową miejscówkę czerwone noski wystawia
Trzęślica w słońcu
Zakwitła ostróżka...
Temperatura wciąż na plusie,rośliny zgłupiały dosłownie.Dziś zauważyłam,że przywrotnik od dołu wypuszcza małe listki.
Oby tulipany nie wyrwały się w górę...
Pozdrawiam kochani