Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Mój nowy wątek miałam otwierać dopiero na wiosnę,gdy wszystko wkoło budzi się do życia,gdy cudnie ptaki śpiewają...
Jednak przez te kilka dni brakowało mi Waszych odwiedzin i możności cieszenia się z obcowania z miłośnikami roślin.
Także jestem i zapraszam ;:108

Różyczki są moim konikiem,ale i inne rośliny ostatnio zawróciły mi w głowie,bez których moja działeczka byłaby jedynie kolczasta.
Trawy,hortensje i byliny tak...to lubię :D
Na wiosnę szykuję nowa rabatkę dla kilku nowych kolczastych panienek i już się cieszę.Zimą chętnie poodwiedzam inne ogrody,na które po prostu nie starczyło czasu w sezonie i tak zleci nam do wiosny ;:108

Jesienne klimaty

Obrazek

Obrazek[l]

Różowa lawenda...

[url=http://www.garnek.pl/annes77/30442694]Obrazek

Ostróżka chętna do kwitnienia

Obrazek

Niezatapialna Mariatheresa

Obrazek

Hanstadt Rostock

Obrazek

Winter Lodge zdjęcie sprzed tygodnia

Obrazek

Obrazek

Skrętniki umilają mi czas...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam ;:4
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Właśnie pomyślałam o Tobie, sprawdzam i jest nowy wątek ;:138
Sporo jeszcze Ci kwitnie roślin i to słonko na zdjęciach daje po oczach.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jak miło,że jesteś :D Bez forum nie da się ...po prostu ;:224
Słonka dziś brak,od paru dni wieje,a liście tańczą na chodnikach...
Będziesz robiła podsumowanie róż ?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu bardzo mnie ucieszył Twój nowy wątek, tym bardziej że do wiosny ciężko byłoby wytrzymać bez możliwości odwiedzenia Ciebie i ogrodu ;:196 Różyczki w każdej fazie mnie zachwycają. Pogoda nie nastraja - szaro buro - a U Ciebie kolorami po oczach, kawka w dłoni - od razu lepiej :D Tą trawkę widziałam na żywo w wekend w ogrodzie przydomowym Muzeum Motyli w Bochni - ale nazwy nie znam :D Mnie tam urzekła ta trawka i zapisałam na liście chciejstw na wiosnę - tylko że bez nazwy ;:218 A M się tam oczko wodne upodobało. Pierwsza część relacji z Bochni już jest, a dziś będzie kolejna - jak kawkę dopiję ;:304

Pozdrawiam ciepło i przyjemnego dzionka ;:196
Mam wrażenie jakby sobota była a wczoraj piątek :;230

PS U mnie wieje od poniedziałku ;:223 Za to wczoraj przeganiałam chandę w ... hurtowni dekoracji ;:224 Nakupiłam wstążek z reniferami, cekinów, bombek styropianowych i takich tam różności i dłubię :heja
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Zbieram się od dwóch lat. :;230
Mam sporo zdjęć, więc warto je wykorzystać.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Obrazek dobrze, że jesteś Aniu Obrazek
U mnie pogoda na plusie 16C ... na krzaczkach widać napęczniałe czerwone nosy.... też tak masz?
Jakie krzaczki planujesz na nową rabatkę. :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aaaa.. Jesteś Aniu ;:168 polowałam na twój nowy wątek i wreszcie się doczekałam :heja
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu jestem i ja :wit Widzę że i skrętniki masz u siebie :D piękne ;:167 Czekam na foteczki twoich różyczek ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Jestem i ja, nawet nie wiesz jak się cieszę, że złamałaś się i nowy wątek otworzyłaś już teraz ;:196
Śliczne zdjęcia, jeszcze takie słoneczne a Winter Lodge ;:167 jak będziesz ją wstawić częściej, to nie wiem, czy nie skuszę się na nią :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

I ja się melduję w nowym wątku :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie dziwię się, że nie czekasz z otwarciem nowej odsłony, do wiosny. U ciebie ciągle późne lato, róże kwitną, jest co podziwiać.
U mnie już dawno róże pomarznięte, liście opadłe i generalnie ogród mało ciekawy. Zajmuję się jedynie zabezpieczaniem doniczek na zimę. Wszystko pokryte igłami i liśćmi dębu. Zastanawiam się czy poza trawnikiem to cokolwiek sprzątać. Czy zostawić jako kołderkę.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawie połowa listopada,a ja nadal tęsknię na działkę i gdy nie ma mnie około tygodnia to tupię nogami...
Dziś pojechałam wygrabić to i owo,a jest tych liści sporo i udało się z rabat powyciągać zalegające liście magnolii,drzew owocowych i oczywiście róż. Coraz bardziej łyso,jednak kilka moich różyczek tak łatwo się nie poddaje...
Rano wiał silny wiatr i nie było nadziei patrząc na zachmurzone niebo,aby skraść kilka promyków...
Jednak mimo to razem z mamcią pojechałyśmy i dobrze wykorzystałyśmy 4 godzinki pracy.Co i rusz zaglądałam na niebo,czy aby nie wynurzy się słońce spoza chmur...i nagle jest ;:303 Godzinkę pogrzało,dobre i to:)
Nic nie sadziłam,bo i nie mam co sadzić.Wczoraj zajechałam do Auchan i mimochodem wyszukiwałam choć jednej półki z cebulami po przecenie...Wiadomo jak czytam co tez inne dziewczyny nakupowały to i ja nabrałam ochoty ;:oj
Niestety obeszłam się tylko smakiem,puchy totalne,tylko nawozy i narzędzia ogrodnicze stały ;:222

Anetko miło mi,że mogę komuś umilić czas w ten niesprzyjający czas pełny oczekiwań...
Róże uwielbiam w każdej fazie od gołych korzeni po przekwitnięte badyle...tak już mam :uszy
Jak już tak porobiłyśmy razem to i kawka na działce bardzo nam smakowała...
U mnie dziś nie wiało po południu,nawet trawki nie tańczyły.
Dobrze,że potrafisz sobie zająć czas dekoracjami,ja tez lubię wymyślać różne cuda ;:333

Aniu jak tylko zdecydujesz się na podsumowanie,to będę na pewno wiernym czytelnikiem i na pewno nie tylko ja ;:215

Tolinka mam jeszcze u siebie kilka różyczek,które nie zamierzają zasypiać ,a jedna to czerwone nosy wypuszcza ;:oj

Marlenko miło mi i zapraszam ;:108 Bez forum trudno mi przetrzymać ten bury czas,a tu zawsze znajdę inspiracje i czerpię garściami ...Winter Lodge zadziwia mnie w tym roku i jak tylko będziesz miała możliwość zamówienia to bierz w ciemno ;:333

Aguja witaj i zapraszam w moje progi ;:333

Jolu u mnie też już jesień trwa w ogródku,ale i róże jeszcze cieszą,a ja happy ;:303
Tez się dzisiaj zastanawiałam,czy aby dobrze,że my z mamcią robimy takie czystki w rabatach,zero kołderki ;:224
Liczę na zimę stulecia...też muszę pozabezpieczać kilka donic z powojnikami i różami ;:303

Ostatnie dwa kwiaty Herculesa...

Obrazek

Obrazek

Winter Lodge

Obrazek

Obrazek

Chopin

Obrazek

Pastella niesamowita

Obrazek

First Lady

Obrazek

Hot Chocolate

Obrazek

Mariatheresa

Obrazek

Savoy Hotel ma pąka

Obrazek

Geoff Hamilton jak mumia

Obrazek

Obrazek

Munstead Wood przesadzona na nową miejscówkę czerwone noski wystawia :shock:

Obrazek

Trzęślica w słońcu

Obrazek

Zakwitła ostróżka...

Obrazek

Temperatura wciąż na plusie,rośliny zgłupiały dosłownie.Dziś zauważyłam,że przywrotnik od dołu wypuszcza małe listki.
Oby tulipany nie wyrwały się w górę...

Pozdrawiam kochani
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Fajnie,że otwarłaś kolejną część ;:7
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Witaj :wit Do tej pory byłam skrytoczytaczem Twojego poprzedniego wątku ( dalej jestem w trakcie), ale nie mogłam sobie odmówić przyjemności zagoszczenia u Ciebie na bieżąco ;:108 To niesamowite, że ciągle masz co pokazywać ;:oj Kwitnące rośliny o tej porze roku sprawiają nam ogromną radość. A jeszcze jak zaświeci ;:3 to świat wokół też sprawia wrażenie radosnego :tan Twoje różyczki ciągle w dobrej formie, jeszcze zachwycają ;:138

Sprawiłaś sobie świetną lekturę na zimowe wieczory, będziesz miała o czym dumać i w czym wybierać ;:215 A na wiosnę oczywiście nowe zamówienia, szczególnie że miejsce na młode panny będzie już przygotowane :D

Z przyjemnością będę cieszyć się Twoimi różyczkami, szczególnie że u mnie już szaro i buro. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj, Anuś!!
Piękne róże, wiadomo, zawsze takie u ciebie są. I zawsze jakaś zachwyci.Tym razem Mariatheresa
- cudna:)
A i skrętniki widzę masz śliczne ;:108 ;:108 Ja ich nie mam.długo one kwitną??Kłopotliwe, czy nie ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”