Takie widoki śnią mi się już po nocach. Sama wsadziłam chyba z 400 cebulek. Ale tak ładnie ja u Ciebie to jeszcze nie będzie bo część jest malutka, nie będzie z nich kwiatów jeszcze.
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Och Wandeczko! Ja nie dam rady dotrwać do wiosny! Jestem strasznie niecierpliwą osobą! No kiedy te tulipany na nowo nam wylezą?!
A jak widzę takie cudne widoczki, to sama nie wiem czy czuję ulgę dla mej stęsknionej duszy, czy jestem jeszcze bardziej stęskniona.
Wando, oczywiście nie mogę przegapić twojego nowego wątku! Wiosna pod dębowym okapem to prawdziwa uczta dla oczu. Mimo oglądania jej na bieżąco w kwietniu, człowiek ma nadal niedosyt. Niesamowite kolory, zestawienia i oczywiście ilości cebulowych. Kochana, majstersztyk ogrodowy!
Wando,
rozumiem, że z dniem dzisiejszym rozpoczynamy odliczanie.
Do wiosny pozostało tylko jakieś trzy i pół miesiąca - jak dobrze pójdzie może nawet mniej
Wandziu,nawet jak mnie nie ma u ciebie przez jakiś czas,to pewnie wiesz,że nadrobię,bo twój wątek mnie niejednokrotnie inspirował No i namawiam cię,byś wspominając sezon,nie przegapiła zimy Chyba otworzę wątek specjalnie na zimowe,pogardzane zdjęcia
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Melduję się i ja w nowym wątku.
Te tulipany żółte z cienką czerwoną obwódką-piękne.
Tak aby do wiosny i będzie znów kolorowo.
U mnie kolorów nadają skrętniki na parapetach okiennych teraz nabrały ochoty do kwitnienia.
Jak miło, że zaczęłaś od wiosny i tulipanów. Od razu robi się przyjemniej, mimo tego wiatru i co chwilę padającego deszczu. Przez chwilę nawet u mnie grzmiało Gdyby to była wiosenna burza, to bym się cieszyła, ale niestety .
Wandziu, nie może i mnie zabraknąć w nowej odsłonie
Chociaż trochę rzadziej, to nadal jestem i będę śledzić Twój wątek
Na sam początek sprawiłaś nam nie lada ucztę dla oczu, pokazując cudne wiosenne kwitnienia Poprosimy o więcej zdjęć, to czas do wiosny szybciej nam upłynie na wspominaniu tych najpiękniejszych wiosennych i letnich miesięcy. Na pewno w zanadrzu masz piękne zdjęcia róż, na które już nie mogę się doczekać
Proszę, jak ładnie trafiłam. Cudowne, wiosenne widoki. Tulipany w takich grupach robią dużo większe wrażenie, niż poupychane tu i tam po kilka. Bardzo mi się podobają te barwne plamy, przypominające, że po zimowych szarugach (niestety na śnieg się nie zanosi) nadejdą słoneczne dni i kolorowe kwiaty.
Mnie wykańcza sadzenie cebul. Nieliczne wyjątki trafiają wprost do gruntu. Większość sadzę w donicach, skrzynkach, koszykach różnej maści, a je dużo trudniej wkomponować pomiędzy byliny. Przynajmniej nornice mają utrudnione zadanie.
Ech, kiedyż ja się doczekam takich ładnych rabatek? Wciąż się czuję, jak pionierski osadnik w dziczy, a raczej na stepie, uwzględniając tegoroczną aurę...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2