Miniony sezon to sezon kolejnych zmian w ogrodzie; tak więc na początku przedstawię, moje pomysły na rabacie po wyciętych iglakach, zmiany na rabacie po truskawkach, a dalej? pewnie będzie sianie, pikowanie, przesadzanie i oby do wiosny

A zaczęło się tak

Czerwiec rok 2013 usuwane są szpetne iglaki.
Rabatę podzieliliśmy na dwie części: przednią i tylną. Przednia została oczyszczona i przekopana z kompostem.
I zamieszkały na niej jeszcze tego samego roku: hortensja dębolistna i hortensja Mariesii Variegata i okryjbiedki - aksamitki

Wiosna rok 2014 posadziłam 4 róże: Spirit of Freedom, PerpetaullyYours, Clair Renaisance, a w środku, w kółku - Moonstone
Jesień rok 2014 dosadziłam kolejne róże: Baronesse - 2, Soeur Emmanuele ( Dieter Muller) - 2 i Jubile Celebration - 1
Wiosna rok 2015 zabraliśmy się z eMkiem za tylną część rabaty
Szmaragdy zostały oddzielone od rabaty plastikowymi płytami, a rabata oczyszczona i przekopana z kompostem
i przesadziłam na nią Kielichowiec Wonny i Fothergillę
Lato rok 2015 różyczki dostały dreweniane pergole, aby się mogły po nich wspinać

Jesień rok 2015 Ułożenie kamiennej dróżki w tylnej części rabaty, i obsadzenie roślinami, trafiły tam między innymi piwonie.
A na samym przodzie rabaty posadziłam oczywiście różyczki w ilości 9szt

A tu można zajrzeć jeśli ktoś ma ochotę do poprzedniego wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1162