Danusia. Mój ogród cz 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

Zbliża się Nowy Rok.Czas otworzyć nowy wątek.
Dziękuję Tym co dotrzymywali mi towarzystwa w poprzednich wątkach.
Serdecznie zapraszam do nowej części stałych bywalców i nowych gości.
Odrobina wspomnień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

No proszę! a tu Danusia otworzyła nową część i pokazała nam swój śliczny ogród ;:167 Jaki śliczny ten hibiskus pewnie rośnie w słońcu. Moje rosną w cieniu i nie we wszystkie lata są obsypane kwieciem. Pozdrawiam i życzę wspaniałego nowego sezonu ;:168
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu,rzeczywiście hibiskus rośnie w pełnym słońcu i co rok jest mocno przycinany. Każdego roku obsypany jest kwieciem.
Miejmy nadzieję że nowy sezon będzie dla nas wszystkich łaskawy.
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46

Post »

:wit Danutko ,i ja też się melduję w nowym wątku. Lubię i dobrze się czuję w Twoim ogrodzie i Twoje towarzystwo.
Zyczę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2016.A to toast ;:136 za Twoje zdrowko.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Uleńko, ;:304 za ten Nowy Rok.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Jestem , tak sie bałam że mi gdzieś umkniesz ;:196
Danusiu że podziwiac u Ciebie jest co to wiem od dawna , pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego naj , naj , naj na ten Nowy Roczek dla Ciebie i Twoich bliskich ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moniko dziękuję za życzenia. Oby ten rok był dla nas wszystkich łaskawy.
Wspomnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Danusiu bardzo podoba mi się Twoje miejsce odpoczynku, ja nad swoim myślę, bo taras odsłonięty spalony słońcem a miejsce pod orzechem trochę oddalone od kawy czyli kuchni :;230 Życzę Ci zdrowia na Nowy Rok i żebyś mogła częściej korzystać z tej haftowanej podusi, czyli mniej pracy a więcej odpoczynku ;:196
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Dobry wieczór Danusiu ;:196
jak zawsze pokazujesz cudeńka ;:167
mam pytanko z zupełnie innej beczki ;:306 Danusiu o ile mnie pamięć nie myli , masz szklarnię , my z Misiem właśnie postanowiliśmy takową postawić u siebie , powiem szczerze że chętnie wysłucham wszelkich sugestii, bo na razie nie mam pojęcia czym się kierowac przy wyborze więc bardzo liczę na podpowiedzi
pozdrawiam cieplutko ;:196
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ela , ślicznie dziękuję za życzenia,ja Tobie i twoim bliskim życzę spełnienia marzeń, zdrówka zdrówka i zdrówka. Jak będzie szcęście i zdrówko to resztę sami sobie zorganizujecie. ;:303 Jak miło że do mnie zaglądasz. Kochana piszesz że masz ogród, to biegusiem zakładaj wątek. Będziemy się odwiedzały,poplotkujemy o roślinkach.Nie ociągaj się.
Marysiu, słonko, dziękuję za życzenia. Wzajemnie, a z tych podusi całe lato korzystałam zamiast pracować. Wyleniuchowałam się za wszystkie czasy. Jak bym tak dalej ciągnęła to nie wiem czy eM by się w końcu nie zbuntował. Mam nadzieję że do wiosny jakoś się ogarnę. Marysiu jak masz taras to może powinnaś pomyśleć o obsadzeniu go jakimiś roślinami. Nie muszą być gęste bo zasłonisz widok na ogród. Taki ażurek z roślin jednorocznych złamie światło, stworzy strefę półcienia i będzie dobrze. Trzymam kciuki żebyś do wiosny coś wymyśliła.
Monisiu moja szklarnia jest bardzo mała z poliwęglanu. Można kupić z tego samego materiału duże i bardzo duże wg potrzeb. Ja jestem z niej zadowolona. Nie jest łatwa w montażu, ale to zakup na długie lata. Poliwęglan jest bardzo mocnym włóknem. Trudno go uszkodzić. Moja szklarnia jest po wielkich doświadczeniach życiowych i nie doznała żadnego uszczerbku. Konstrukcja jest bardzo lekka. Przy montażu warto dokładnie pozakładać wszystkie osłonki, szczególnie te które zabezpieczają komory ścianek przed wnikaniem wilgoci i tworzeniem się glonów. Poza tym nie ma problemu z utrzymaniem ścianek w czystości. Polecam tego typu szklarnię. Niestety zakup jest bardzo kosztowny.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Danusiu - bardzo , bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;:196 , właśnie się głowię szkło czy poliwęglan . Wybieramy się w lutym na Gardenię , oni tam zawsze mają szklarnię , chcemy pooglądać od środka , oczywiście wszystko będzie zależało od ceny ale właśnie jest to inwestycja na lata więc zaciśniemy pasa i może się uda ;:224 Widziałam bodajże w Mai , facet miał szklarnię taką jaka mi się podoba z zaokrąglonym dachem , mówił że jest ona również wyposażona w specjalny system otwierania okien dachowych , w związku z tym iż często całymi dniami jesteśmy w pracy , boję się że rośliny mogą się ugotować , a tam jest tak że pod wpływem ciepła siłowniki same otwierają okna dachowe , ciekawe rozwiązanie . Jeszcze raz Ci dziękuję i pozdrawiam gorąco ;:196
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monia, oczywiście każdy ma swój punkt widzenia, ale szkło jest tłukące się, zimne z natury, ciężkie, więc i konstrukcja musi być solidna. Ja wybrała bym poliwęglan.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

No właśnie o ciężar chodzi bo u mnie rozdzielnia wiatrów i boję się że długo się szklarenką nie nacieszę bo mi ją pierwszy podmuch wiatru zwieje
Chałaputkowo to i owo
spa-cja
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 gru 2015, o 11:58

Post »

Pięknymi okazami zaczęłaś nowy wątek, nie oprę się pokusie zobaczenia poprzedniego, coś mi sie zdaje, że utknę tam na dłużej. Tymczasem wpisuję się żeby Cię nie zgubić
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monika, wiatry to my mamy takie same. Jak dobrze zainstalujecie to wiatr nie zrobi szkody.
spa-cja, zapraszam, czytaj, oglądaj i odezwij się czasem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”