Ogród na wichrowym cz.10
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród na wichrowym cz.10
Witajcie w Nowym Roku 2016 i nowym sezonie ogrodowym, który powinien w tym roku nadejść dość szybko
Póki co tylko fotki zimowe . Mamy trochę śniegu i jest zimno, choć jeszcze tydzień temu wydawało się, że wciąż mamy jesień. Temperatury od kilku dni sięgają -10'C w dzień i -17'C w nocy Mam nieco obaw o moje niektóre rośliny, bo niczego nie osłaniałam mając nadzieję na brak mrozów, a tymczasem bezśnieżna i wietrzna aura może przynieść niekorzystne skutki. Najbliższe 3 miesiące pokażą co przetrwało, a co nie poradziło sobie z tym nagłym nadejściem mroźnej zimy.
Z niecierpliwością czekam na widoki zielonych pędzelków wychodzących z ziemi
Niestety już widzę, że chyba znów przepadły mi przebiśniegi - nie widać nic zielonego, a chyba już powinny być widoczne listki? Jak u Was to wygląda?
Póki co tylko fotki zimowe . Mamy trochę śniegu i jest zimno, choć jeszcze tydzień temu wydawało się, że wciąż mamy jesień. Temperatury od kilku dni sięgają -10'C w dzień i -17'C w nocy Mam nieco obaw o moje niektóre rośliny, bo niczego nie osłaniałam mając nadzieję na brak mrozów, a tymczasem bezśnieżna i wietrzna aura może przynieść niekorzystne skutki. Najbliższe 3 miesiące pokażą co przetrwało, a co nie poradziło sobie z tym nagłym nadejściem mroźnej zimy.
Z niecierpliwością czekam na widoki zielonych pędzelków wychodzących z ziemi
Niestety już widzę, że chyba znów przepadły mi przebiśniegi - nie widać nic zielonego, a chyba już powinny być widoczne listki? Jak u Was to wygląda?
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i oczywiście melduję się w nowym wątku
Ula
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko jestem, żeby chłonąć atmosferę twojego ogrodu o wyjątkowym klimacie.
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko powiem ci że ja też nic nie mam okryte. Co prawda są kopczyki u róż ale przy pnących to za mało. W przyszłym tygodniu już mają zelżeć mrozy. Nie będzie chyba tak źle. Hortensje ogrodowe też bez niczego. Jakoś ta ciepła jesień mnie spowolniła. Jeśli chodzi o przebiśniegi to spokojnie wyjdą ci jeszcze u mnie na razie pokazały się bliżej domu dzibki zielonych listków reszty nie widać jeszcze. A mam w kilku miejscach w ogrodzie.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ula
Soniu, cieszę się, że jesteś
Przemuś, ja już chyba 4 razy sadziłam przebiśniegi, ale zawsze giną. Mam z kolei kilka szt. w trawniku - w miejscu po starej rabacie - tam im nic nie szkodzi i rosną W ubiegłym roku kilka szt. z trawnika wysadziłam na rabatę z nadzieją, że będą teraz już co roku i może w końcu doczekam się większej połaci przebiśniegów, a tymczasem widzę, że nic nie wschodzi Może faktycznie zbyt wcześnie się martwię Mam posadzone w kilku miejscach, ale na jednej rabacie - jak w tym roku znów wyginą, to już chyba się poddam i nie będę sadzić kolejnych To samo było z przylaszczkami i już z nich zrezygnowałam. Nie wiem co robię nie tak i co im nie pasuje, bo przy poprzednim domu rosły bezproblemowo
Soniu, cieszę się, że jesteś
Przemuś, ja już chyba 4 razy sadziłam przebiśniegi, ale zawsze giną. Mam z kolei kilka szt. w trawniku - w miejscu po starej rabacie - tam im nic nie szkodzi i rosną W ubiegłym roku kilka szt. z trawnika wysadziłam na rabatę z nadzieją, że będą teraz już co roku i może w końcu doczekam się większej połaci przebiśniegów, a tymczasem widzę, że nic nie wschodzi Może faktycznie zbyt wcześnie się martwię Mam posadzone w kilku miejscach, ale na jednej rabacie - jak w tym roku znów wyginą, to już chyba się poddam i nie będę sadzić kolejnych To samo było z przylaszczkami i już z nich zrezygnowałam. Nie wiem co robię nie tak i co im nie pasuje, bo przy poprzednim domu rosły bezproblemowo
- misia
- 500p
- Od: 28 lip 2006, o 10:40
U mnie nie widać jeszcze przebiśniegów a nie mam z nimi kłopotu co roku pięknie kwitną.
Nie masz się czym martwić
Jak na razie miłek nieśmiało wychodzi i na nieszczęście zakwitł ciemiernik biały - pewnie już po nim bo go nie okryłam.
Nie masz się czym martwić
Jak na razie miłek nieśmiało wychodzi i na nieszczęście zakwitł ciemiernik biały - pewnie już po nim bo go nie okryłam.
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mam nadzieję, że nie wywaliłas werbeny.
Ona rozsiewa się dopiero wiosną
Ja wtedy ją zrywam i rozsiewam na rabatach.
Dopiero ja pokazałaś zdjęcia sprzed i po widać ile ta architektura dała.
Rewelacyjnie uzupełniła ogród. Jestem bardzo ciekawa jaka będzie nowa rabata
Ona rozsiewa się dopiero wiosną
Ja wtedy ją zrywam i rozsiewam na rabatach.
Dopiero ja pokazałaś zdjęcia sprzed i po widać ile ta architektura dała.
Rewelacyjnie uzupełniła ogród. Jestem bardzo ciekawa jaka będzie nowa rabata
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aniu twój ogród tak różny od tego co sama tworzę...a przecież przyciąga mnie jak magnes przysiądę po cichutku na ławce i będę podziwiać. jak cudnie zmienia się przez sezon
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Monia, Ty to robisz niespodzianki Mało brakowało, a bym przegapiła wątek
Z Nowym Rokiem nowym wątkiem?
Cudne, zimowe fotki ogrodu Ja pozabierałam wszystkie ozdoby do domu, bo metal zaczynał bardzo rdzewieć. Zresztą Ogrodzia zimą i tak nie odwiedzam - zmarzluch jestem, brrrr
Z Nowym Rokiem nowym wątkiem?
Cudne, zimowe fotki ogrodu Ja pozabierałam wszystkie ozdoby do domu, bo metal zaczynał bardzo rdzewieć. Zresztą Ogrodzia zimą i tak nie odwiedzam - zmarzluch jestem, brrrr
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Moniko,jestem i życzę super planów i ich realizacji w przyszłym sezonie.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Moniko, jestem i ja . Przyznam się, że ja dzisiaj pookrywałam ostatnie niedobitki.. Mrozy niesamowite, w radiu straszą nawet do -25 Chyba nie mogłabym zasnąć wiedząc, że w tym momencie może właśnie wymarzać moja ulubiona różyca
Pytałaś o przebiśniegi.. one mają jeszcze czas moje również nie wystawiają nosków, a mam przyniesione takie "dziczki" z lasu. W tym roku kupiłam dwie paczki w biedrze, zobaczymy jak będą się zachowywały.
Pytałaś o przebiśniegi.. one mają jeszcze czas moje również nie wystawiają nosków, a mam przyniesione takie "dziczki" z lasu. W tym roku kupiłam dwie paczki w biedrze, zobaczymy jak będą się zachowywały.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia i ja się melduję. Tak nagle gdzieś mi umknęłaś. Wiosny będziemy czekać razem . Jeszcze ciut. ....jak styczeń minie to już z górki.
Też nie mogę doczekać się wiosny- zarówno w moim jak i w Twoim ogrodzie. Szukam w nim nieustająco inspiracji, bo założenie kolorystyczne mam takie samo.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia