Amanita- Dominiko cieszę się niezmiernie, że zasmakowały Ci bułgarskie odmiany, zawsze polecam je bo dobrze udają sie w naszym klimacie,
Sivriya rzeczczywiście ma dłuższy okres dojrzewania, dlatego ją wysiewam szybciej o 2 tygodnie, chodź i zielona jest smaczna

Twoje papryczki pięknie Ci owocowały
tija-Moja lista wciąż otwarta, i mam dylematy bo ciągle coś wpada mi w oko, jestem chora jak czegoś nowego nie wytestuje hahaha, i co roku sobie obiecuję, że juz koniec i co roku mam tego wiecej, co do mega ostrości w tym roku przesadziłam z ilośćią, i mam jeszcze zapas mrożonych w lodówce, co prawda są u mnie amatorzy ostrości, ale habanero i inne z rodzaju C.chinesis mają specyficzny aromat który nie wszystkim odpowiada, ja w tym roku na pewno zostanę przy ostrościach bułgarskich, będę starała sie opisać ich zalety, ostre i półostre, do marynowania, opalania na ogniu pychotka, oraz kilka habanero, ale kilka które będę wysiewac już w ten weekend, ponieważ mają znacznie dłuższy okres wzrostu. No i poluję na nowości, drobnoowocowe odpuszczam sobie, może ze 3 na ozdobę, bo potem nie ma co robić z tymi maluchami, w zeszłym roku wykorzystałam je do wazonu hahaha na suche bukiety