Witam! Oto na zdjęciach poniżej moja palma. Zgodnie z treścią załączonej do niej karteczki nazywa się far washingtonia V18 gruppo. Jest to druga tego rodzaju palma, ktorą otrzymałam w prezencie i która zbliża się do stanu, jakiego doprowadziłam pierwszą z nich

Nie mam pojecia, co zrobić, by rosła i wyglądała zdrowo. Przeczytalam wszystkie opinie w temacie "problem z palmą Areką", ale wynika z nich, że każdy rodzaj palmy podlega innej pielęgnacji, więc nie wiem, czy porady udzielone na tej stronie dotyczą również mojej palmy. Doniczka, którą dla niej zakupiłam załączona jest na zdjęciu, na wysokość posiada ona około 40 cm. Nie wiem też jaką ziemię do niej kupić, jak często podlewać, czy tez jedynie wodą przegotowaną i dlaczego jej liście cały czas schną. Otrzymałam ją w bardzo dobrym stanie i domniemuję, że wyschnięcie liści jest wynikiem poparzenia słonecznego, ale nie jestem pewna. Jeśli tak, to nie wiem, czy wystawiać ja na słońce, na balkon, czy przechowywać cały czas w domu? Na roślinach się w ogóle nie znam, a widzę, że gościami strony są profesjonaliści, dlatego błagam o pomoc!!!!!