Jest już wiosna!
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jest już wiosna!
Witam serdecznie w kolejnej 30 części Wiejskiego ogrodu, a gdyby ktoś miał ochotę zajrzeć do poprzedniej części to zapraszam
I doczekaliśmy się wiosny! rozkwitają pierwsze kwiaty, wychodzą z ziemi byliny. Jeszcze trochę i rozgarniemy kopczyki różom, przytniemy gałązki i ruszymy do nawożenia i plewienia
Dzisiaj pokażę ogród na przestrzeni 3 lat, jak zmieniają się grządki
2013
2013
2015
2015
2013 zwróćcie proszę uwagę na roślinę w dole zdjęcia, te małe gałązki to Heptakodium chińskie
2013
2015 drzewko na pierwszym planie to samo Heptakodium
2013
2013
2015
2013
2015
2013
2013
2013
2015
2013
2015
Tak zmienia się mój ogród, ścieżka się zwęża a rabaty zarastają. Dzięki temu jest coraz bardziej kolorowo, a jak będzie w tym roku? Już tworzę nową rabatę kwiatową tam gdzie rosły karczochy i ogórki
Zapraszam na kolejną wiosnę do Wiejskiego ogrodu
I doczekaliśmy się wiosny! rozkwitają pierwsze kwiaty, wychodzą z ziemi byliny. Jeszcze trochę i rozgarniemy kopczyki różom, przytniemy gałązki i ruszymy do nawożenia i plewienia
Dzisiaj pokażę ogród na przestrzeni 3 lat, jak zmieniają się grządki
2013
2013
2015
2015
2013 zwróćcie proszę uwagę na roślinę w dole zdjęcia, te małe gałązki to Heptakodium chińskie
2013
2015 drzewko na pierwszym planie to samo Heptakodium
2013
2013
2015
2013
2015
2013
2013
2013
2015
2013
2015
Tak zmienia się mój ogród, ścieżka się zwęża a rabaty zarastają. Dzięki temu jest coraz bardziej kolorowo, a jak będzie w tym roku? Już tworzę nową rabatę kwiatową tam gdzie rosły karczochy i ogórki
Zapraszam na kolejną wiosnę do Wiejskiego ogrodu
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Melduję się na pudle Ogród - naprawdę się zmienia, szalejemy i trawnika ubywa i tak trzymaj!
- Maska
- Kontakt:
Marysiu a Ty jakoś formujesz heptakodium? obcinasz od dołu? Bo Twoje takie ładne strzeliste, a moje się rozlało na boki i boję się, ze za chwilę przejść nie będzie mozna, bo faktycznie rośnie jak szalone. notabene widziałam, że juz listki puszcza.
Fajnie popatrzeć jak to się zmienia i jak szybko
Fajnie popatrzeć jak to się zmienia i jak szybko
- Maska
- Kontakt:
Kasiu czy formuje to za dużo powiedziane, ale jak widzisz na początku były trzy gałązki to je związałam do kupy, bo z dwóch stron mam przejście, ale potem musiałam jedną odnogę obciąć i teraz już rośnie samo do góry. Moje też zaczyna się puszczać
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu I ja jestem w nowej części
Piękna ścieżka jak miło popatrzeć na rabatki które się widziało
Miłego tygodnia i samych słonecznych dni życzę
Piękna ścieżka jak miło popatrzeć na rabatki które się widziało
Miłego tygodnia i samych słonecznych dni życzę
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
W ciągu tych lat ogród bardzo zyskał na urodzie Roślinność coraz bardziej bujna i kolorowa.
Życzę Ci co najmniej 30-tu następnych części Wiejskiego Ogrodu w dobrej kondycji i zdrowiu
Życzę Ci co najmniej 30-tu następnych części Wiejskiego Ogrodu w dobrej kondycji i zdrowiu
- Maska
- Kontakt:
Witaj Tereniu ja też lubię oglądać znajome ogrody i mieć pojęcie jak to wygląda w rzeczywistości. Czasem jak się zna ogród z FO i zobaczy na żywo to wygląda zupełnie inaczej
Dziękuję i ja Ci życzę ciepła i słońca, bo wtedy chce się żyć
Lidziu bardzo dziękuję za wspaniałe życzenia i pochwałę ogrodu W tym roku kolejne wolne miejsca zagospodarowuję, chociaż mam w tyle głowy wyrok jakim jest kanalizacja. Jednak tak bardzo jej chcę, że nie martwię się na zapas
Dziękuję i ja Ci życzę ciepła i słońca, bo wtedy chce się żyć
Lidziu bardzo dziękuję za wspaniałe życzenia i pochwałę ogrodu W tym roku kolejne wolne miejsca zagospodarowuję, chociaż mam w tyle głowy wyrok jakim jest kanalizacja. Jednak tak bardzo jej chcę, że nie martwię się na zapas
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to Ci niespodzianka Zmianom nie da się zaprzeczyć. Jak oglądam zdjęcia z 2013 roku i przypominam sobie ten "busz" z 2014 to aż trudno uwierzyć! No, ale pod taką ręką, to nie ma się co dziwić
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
Witaj Marysiu. Od razu mi lżej na duszy jak sobie pooglądałam zmiany w Twoim ogrodzie. Roślinki szybko rosną i to jest piękne
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,i ja jestem w znajomym ogrodzie ,w którym mnóstwo roślin ,miła i gościnna pani tego ogrodu,,życzę spełnienia wszystkich ogrodowych marzeń
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Marysiu
Wiosna to już od dawna gości w Twoim wątku.
Z przyjemnością będę podczytywała kolejny, rozwój ogrodu imponujący, szkoda tylko, że i nam z każdą wiosną też przybywa latek.
Pozdrawiam Irena
Wiosna to już od dawna gości w Twoim wątku.
Z przyjemnością będę podczytywała kolejny, rozwój ogrodu imponujący, szkoda tylko, że i nam z każdą wiosną też przybywa latek.
Pozdrawiam Irena