Wszystko o pomidorach cz. 12
Wszystko o pomidorach cz. 12
Poprzednia część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p5548401
Co robicie, jeśli pomidory nie są jeszcze wysadzone w miejscu docelowym, a zaczynają kwitnąć? Obrywacie kwiaty czy pozwalacie owocowi się zawiązać?
Co robicie, jeśli pomidory nie są jeszcze wysadzone w miejscu docelowym, a zaczynają kwitnąć? Obrywacie kwiaty czy pozwalacie owocowi się zawiązać?
Pozdrawiam, Gosia:)
Re: Wszystko o pomidorach cz. 11
Nic nie obrywaj, pomidory można sadzić z zawiązkami, tylko już tak ich nie pędź nawozami, to spokojnie wydadzą plon. Dla odmian wegetatywnych to bardzo dobrze robi
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam jeszcze tydzień i wysadzam swoje pomidory do gruntu, trudno, co będzie, to będzie, w razie czego przykryję na noc agrowłókniną.
Za tydzień to przed zimnymi ogrodnikami. Ja bym poczekała i po 15 maja do ziemi. Można jednej nocy stracić wszystko, ale każdy może przecież robić, jak chce
- Agnieszka1234
- 200p
Ciężko będzie, bo po prostu nie mam ich gdzie trzymać.
Podobnie jak ja, wszystkie parapety założone, ale teraz, ile się da, będą stały na balkonie Dużo masz tych pomidorów?
- Agnieszka1234
- 200p
No sporo jak na pierwszy raz.
Nie wierzyłam w swoje możliwości i siałam więcej, bo po prostu zakładałam, że połowa mi nie wyrośnie, a tu, o matko wszystko wyszło.
Mam koktajlowe Megagronek, Cappucino, Malinowy Smaczek, Koralik, Maskotka, czarny koktajlowy, Ola Polka, Radana i gruszka żółta, a do tego jeszcze inne między innymi Malachitowa, Rodeo, San Marzano, Banana, Tigerella, Red Pear, Faworyt i jeszcze kilka.
Jak na pierwszy rok, to sama jestem w szoku.
Nie wierzyłam w swoje możliwości i siałam więcej, bo po prostu zakładałam, że połowa mi nie wyrośnie, a tu, o matko wszystko wyszło.
Mam koktajlowe Megagronek, Cappucino, Malinowy Smaczek, Koralik, Maskotka, czarny koktajlowy, Ola Polka, Radana i gruszka żółta, a do tego jeszcze inne między innymi Malachitowa, Rodeo, San Marzano, Banana, Tigerella, Red Pear, Faworyt i jeszcze kilka.
Jak na pierwszy rok, to sama jestem w szoku.
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
Tigerellę możesz śmiało sadzić już teraz. Nawet jak wymarznie, to niewielka strata. Mała, niesmaczna, prawie sama galaretka Natomiast Red Pear zostaw choć jedną sztukę do zimnych ogrodników. Tę odmianę grzechem byłoby zmarnować. Pyszna i plenna.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
- justa_be
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie Tigerella była trochę większa niż piłeczki pingpongowe, smakiem nie powalała, ale była bardzo plenna i żadna choroba jej nie złapała Dlatego jeden krzaczek u mnie będzie
Pozdrawiam ;)
- krysp50
- Od: 22 lut 2007, o 12:05
Mam pytanie: jaki liść ma Paul Robeson? Wzeszło tylko jedno nasionko i ma liść ziemniaczany - zastanawiam się, czy to on.
Jeszcze Maglia Rose - w porównaniu z innymi to rachityczne sadzonki - czy ona jest taka wiotka?
Jeszcze Maglia Rose - w porównaniu z innymi to rachityczne sadzonki - czy ona jest taka wiotka?
Pozdrawiam Krystyna
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
U Tatiany jest regularny.
http://tatianastomatobase.com/wiki/Paul_Robeson
http://tatianastomatobase.com/wiki/Paul_Robeson
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam w zeszłym roku - regularne liście miały.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
krysp50
To moja sadzonka Maglia Rose. Zdjęcie robione bodajże 25 kwietnia. Ma zadatki na potężną roślinę.
Pozdrawiam
To moja sadzonka Maglia Rose. Zdjęcie robione bodajże 25 kwietnia. Ma zadatki na potężną roślinę.
Pozdrawiam
Ewa