Jagoda kamczacka cz. 3
Jagoda kamczacka cz. 3
Część poprzednia - tutaj
Porównanie wielkości owoców:
- "Brązowa" (te większe)
- jakaś ruska odmiana (też spore)
-- 11 cze 2016, o 14:36 --
Odmiana "Wojtek" - bardzo ładne krzaki, dekoracyjne .
Porównanie wielkości owoców:
- "Brązowa" (te większe)
- jakaś ruska odmiana (też spore)
-- 11 cze 2016, o 14:36 --
Odmiana "Wojtek" - bardzo ładne krzaki, dekoracyjne .
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jagoda kamczacka cz. 2
Mam same rosyjskie odmiany- Dlinnopłodna, Sinigłaska, Wołoszebnica, Czelabinka. Dlinnopłodna miała najwięcej owoców. Ale w porównaniu do jagód na fotce powyżej, są liliputami. Nie jest to kwestia nawożenia, podsypywane są obornikiem. Szukam zatem trochę większych. A może to kwestia wieku krzewów? Mam je drugi rok.
Katarzyna. Ogród po wiejsku
- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asia ma małe dłonie i owoce wydaja się duże .
Odmiana Wojtek jest jedna z plenniejszych odmian Polskich o słodkich i dużych owocach.
Na zdjęciu mały krzaczek dwuletni rosnący na piachu oblepiony owocami długości około 2 cm.
Tu propozycja dla dzieci .
Jak miło spędzić sobotnie popołudnie. Dżemik juz zrobiony - pycha . Na naleweczkę nastawione , w przyszłym tygodniu gdy jagódki nabiorą więcej cukrów nastawie winko . Informacyjne w Łowickim cena kamczackiej na skupie to 17 zł kg . W łubianke wchodzi max3 kg.
Odmiana Wojtek jest jedna z plenniejszych odmian Polskich o słodkich i dużych owocach.
Na zdjęciu mały krzaczek dwuletni rosnący na piachu oblepiony owocami długości około 2 cm.
Tu propozycja dla dzieci .
Jak miło spędzić sobotnie popołudnie. Dżemik juz zrobiony - pycha . Na naleweczkę nastawione , w przyszłym tygodniu gdy jagódki nabiorą więcej cukrów nastawie winko . Informacyjne w Łowickim cena kamczackiej na skupie to 17 zł kg . W łubianke wchodzi max3 kg.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Pewnie cena nowości.Teraz wszyscy posadzą kamczatkę . . Zarobią producent i dystrybutor sadzonek , a nie ten kto uprawia
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie mała miseczka z krzaczka , żeby zarobić chyba muszą być plenniejsze odmiany ?
W tym roku dosadzam .Wytypowałam odmiany Ruben , Rebeka ,Tola ,Vostorg .Mają być różne
terminy dojrzewania .
W tym roku dosadzam .Wytypowałam odmiany Ruben , Rebeka ,Tola ,Vostorg .Mają być różne
terminy dojrzewania .
- hafciarz
- 200p
Cena kontraktowana 17 zł , niekontraktowana 10 zł za kilogram . Już mówią że w przyszłym roku będzie dużo niższa.
-
- 50p
- Od: 26 paź 2012, o 08:50
Jagody po pierwszych 'zbiorach' zasmakowały...
Trochę miejsca wygospodaruję i dosadzę kilka innych odmian - skuszony wielkością dosadzę ros. 'Leningradskij Velikan'/ Leningradzki Gigant/, smakiem 'Vostorg'/Zachwyt/ i patriotycznie - polskie 'kolory'...
Ps odradzam kanadyjską 'Polar Jewel' - bardzo małe owocki i kwaśne... odm. wyprodukowana chyba tylko jako zapylacz.
Trochę miejsca wygospodaruję i dosadzę kilka innych odmian - skuszony wielkością dosadzę ros. 'Leningradskij Velikan'/ Leningradzki Gigant/, smakiem 'Vostorg'/Zachwyt/ i patriotycznie - polskie 'kolory'...
Ps odradzam kanadyjską 'Polar Jewel' - bardzo małe owocki i kwaśne... odm. wyprodukowana chyba tylko jako zapylacz.
- Aquaforta
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie już po zbiorze. Część zjedzona "na świeżo", trochę mix z truskawkami, duży słój nastawiony na nalewkę.
Robił ktoś nalewkę z kamczackiej?
Robił ktoś nalewkę z kamczackiej?
Pozdrawiam
- hafciarz
- 200p
W tym roku ja robię , piękny kolor naleweczki powstaje.
-
- 100p
- Od: 3 kwie 2013, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy krzewy tej wielkości można podciąć/ prześwietlić po zbiorze? wysokość ok. 1 metra. Na drugim zdjęciu po prawej stronie.
Asia
- hafciarz
- 200p
Jesienią się prześwietla kamczackie lub w lutym . Poprzysypuj teraz gałązki to potem odetniesz i będziesz miała sadzonki na wymianę.
Można jeszcze pobrać pędy do ukorzenienia czy już jest za późno?.