Zapraszam serdecznie do odwiedzin i wymiany poglądów na tematy hodowli,pielęgnacji,rozmnażania roślin i tym podobne.
Wszystkim Tym,którzy odwiedzali drugą część mojego wątku,wyrażali swoje opinie na temat moich osiągnięć i niepowodzeń w hodowli roślin oraz sposobu ich prezentacji oraz służyli mi dobrymi radami i życzliwością pragnę w tej części raz jeszcze za to wszystko serdecznie podziękować

Poprzednią część mojego wątku możecie znaleźć tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 27&start=0
Szczególnie mi miło powitać Wszystkich po dwutygodniowym pobycie we Włoszech na tygodniowej objazdówce pod nazwą:
Roma&Napoli-Odlotowe Stolice Italii i tygodniowym wypoczynku z którego wróciliśmy z mnóstwem niezapomnianych wrażeń.
Włochy to państwo leżące w Europie Południowej, posiadające na swoim terytorium dwie enklawy: San Marino na północy i Watykan na terenie stolicy kraju, Rzymu. Włochy cechuje wyżynny i górzysty krajobraz. Praktycznie cały kraj reprezentuje klimat podzwrotnikowy i roślinność śródziemnomorską- lasy dębowo-sosnowe z pinią i jesionem oraz iglaste,różne gatunki cytrusów, drzewa oliwne, winorośle, wawrzyny, wiązy, lilie, rumianek nadmorski, dęby, topole, wierzby, olchy, klony, rozmaryn, mirt, orchidee i palmy.Źródło-tekst:Wikipedia oraz Partner Onet.
W trakcie naszej tygodniowej objazdówki i drugiego tygodniowego wypoczynku udało nam się wypatrzeć i uwiecznić na zdjęciach kilka z wymienionych wyżej oraz innych roślin.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych wrażeń