Rośliny Arkadiusa cz.3
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rośliny Arkadiusa cz.3
Witam Wszystkich w części trzeciej mojego wątku z nadzieją,że każde z Was znajdzie w niej coś dla siebie interesującego.
Zapraszam serdecznie do odwiedzin i wymiany poglądów na tematy hodowli,pielęgnacji,rozmnażania roślin i tym podobne.
Wszystkim Tym,którzy odwiedzali drugą część mojego wątku,wyrażali swoje opinie na temat moich osiągnięć i niepowodzeń w hodowli roślin oraz sposobu ich prezentacji oraz służyli mi dobrymi radami i życzliwością pragnę w tej części raz jeszcze za to wszystko serdecznie podziękować
Poprzednią część mojego wątku możecie znaleźć tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 27&start=0
Szczególnie mi miło powitać Wszystkich po dwutygodniowym pobycie we Włoszech na tygodniowej objazdówce pod nazwą:
Roma&Napoli-Odlotowe Stolice Italii i tygodniowym wypoczynku z którego wróciliśmy z mnóstwem niezapomnianych wrażeń.
Włochy to państwo leżące w Europie Południowej, posiadające na swoim terytorium dwie enklawy: San Marino na północy i Watykan na terenie stolicy kraju, Rzymu. Włochy cechuje wyżynny i górzysty krajobraz. Praktycznie cały kraj reprezentuje klimat podzwrotnikowy i roślinność śródziemnomorską- lasy dębowo-sosnowe z pinią i jesionem oraz iglaste,różne gatunki cytrusów, drzewa oliwne, winorośle, wawrzyny, wiązy, lilie, rumianek nadmorski, dęby, topole, wierzby, olchy, klony, rozmaryn, mirt, orchidee i palmy.Źródło-tekst:Wikipedia oraz Partner Onet.
W trakcie naszej tygodniowej objazdówki i drugiego tygodniowego wypoczynku udało nam się wypatrzeć i uwiecznić na zdjęciach kilka z wymienionych wyżej oraz innych roślin.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych wrażeń
Zapraszam serdecznie do odwiedzin i wymiany poglądów na tematy hodowli,pielęgnacji,rozmnażania roślin i tym podobne.
Wszystkim Tym,którzy odwiedzali drugą część mojego wątku,wyrażali swoje opinie na temat moich osiągnięć i niepowodzeń w hodowli roślin oraz sposobu ich prezentacji oraz służyli mi dobrymi radami i życzliwością pragnę w tej części raz jeszcze za to wszystko serdecznie podziękować
Poprzednią część mojego wątku możecie znaleźć tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 27&start=0
Szczególnie mi miło powitać Wszystkich po dwutygodniowym pobycie we Włoszech na tygodniowej objazdówce pod nazwą:
Roma&Napoli-Odlotowe Stolice Italii i tygodniowym wypoczynku z którego wróciliśmy z mnóstwem niezapomnianych wrażeń.
Włochy to państwo leżące w Europie Południowej, posiadające na swoim terytorium dwie enklawy: San Marino na północy i Watykan na terenie stolicy kraju, Rzymu. Włochy cechuje wyżynny i górzysty krajobraz. Praktycznie cały kraj reprezentuje klimat podzwrotnikowy i roślinność śródziemnomorską- lasy dębowo-sosnowe z pinią i jesionem oraz iglaste,różne gatunki cytrusów, drzewa oliwne, winorośle, wawrzyny, wiązy, lilie, rumianek nadmorski, dęby, topole, wierzby, olchy, klony, rozmaryn, mirt, orchidee i palmy.Źródło-tekst:Wikipedia oraz Partner Onet.
W trakcie naszej tygodniowej objazdówki i drugiego tygodniowego wypoczynku udało nam się wypatrzeć i uwiecznić na zdjęciach kilka z wymienionych wyżej oraz innych roślin.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłych wrażeń
Re: Rośliny Arkadiusa cz.3
Witam w nowej części Twojego wątku . Wypoczęty (albo i zmęczony, jak to na urlopie ), dzielisz się z nami nowymi wrażeniami. Piękne rośliny udało Ci się sfotografować, niektóre próbujemy trzymać w domu z różnym skutkiem, wiadomo, że nie dorównają one tym rosnącym w naturze. Piękne widoczki nam pokazałeś . Dzięki.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arku - gratuluję kolejnej, i to jak pięknie rozpoczętej części wątku
Rzym kocham najbardziej na świecie i bywam tak często, jak tylko mogę.
Z przyjemnością, dzięki Tobie przypomniałam sobie piękne miejsca, piękne roślinki !!
Czekam bardzo niecierpliwie na kontynuację relacji w wątku podróżniczym
Rzym kocham najbardziej na świecie i bywam tak często, jak tylko mogę.
Z przyjemnością, dzięki Tobie przypomniałam sobie piękne miejsca, piękne roślinki !!
Czekam bardzo niecierpliwie na kontynuację relacji w wątku podróżniczym
Pozdrawiam i zapraszam
Arku melduję się w kolejnej części i dziękuję za przypomnienie wspaniałych widoków- byłam tam jakąś dłuższą chwilę temu ,ale okolice nic a nic się nie zmieniły
Hej
Jak zawsze z wielką chęcią ogladnąłem zdjęcia z wyprawy Największe wrażenie zrobił na mnie fikus
Jak zawsze z wielką chęcią ogladnąłem zdjęcia z wyprawy Największe wrażenie zrobił na mnie fikus
Paweł
Zielone eriopusa
Zielone eriopusa
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Cudowne ujęcia a w szczególności drzewa cytrusowe, bugenwille, palmy i ogromne sukulenty mnie zachwyciły. Zdziwiłam się jak zobaczyłam jarmuż chyba Fringet( jak dobrze pamiętam) i koleusy.
Zazdroszczę pobytu.
Zazdroszczę pobytu.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja się oczywiście witam w nowej części wątki.
Piękne jego rozpoczęcie
Roślinność w naturalnym środowisku uwielbiam oglądać.
Najbardziej podobają mi się cytrusy, agawy, gasterie, męczennice.
I wiadomo - gigantyczne bugenville.
Piękne jego rozpoczęcie
Roślinność w naturalnym środowisku uwielbiam oglądać.
Najbardziej podobają mi się cytrusy, agawy, gasterie, męczennice.
I wiadomo - gigantyczne bugenville.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
I ja się melduję w kolejnej części wspaniale zaczynasz, miło obejrzeć większe wersje roślin znanych nam z parapetów - jaka szkoda, że niektóre z nich nie mogłyby rosnąć w naszych ogródkach...
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Arku witam w niedzielne popołudnie i cieplutko pozdrawiam.
Masz wspaniałe wyczucie tła i widzę,że zmieniasz je w zależności od potrzeb.
Przyglądam się i podziwiam bo sporo moich zdjęć z portretami roślin jest nie do zaakceptowania z racji braku odpowiedniego tła. Szczegóły jakie chcę uchwycić sa niewidoczne i ... szalenie mnie to stresuje
Dziękuje za wspaniale zdjęcia - nie ruszyłam się z domu, a mogłam podziwiać tak piękną przyrodę bardzo różniącą się od naszej.
Miłej niedzieli
Masz wspaniałe wyczucie tła i widzę,że zmieniasz je w zależności od potrzeb.
Przyglądam się i podziwiam bo sporo moich zdjęć z portretami roślin jest nie do zaakceptowania z racji braku odpowiedniego tła. Szczegóły jakie chcę uchwycić sa niewidoczne i ... szalenie mnie to stresuje
Dziękuje za wspaniale zdjęcia - nie ruszyłam się z domu, a mogłam podziwiać tak piękną przyrodę bardzo różniącą się od naszej.
Miłej niedzieli
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu - Fifty fifty,zmęczony po objazdówce ale i trochę wypoczęty po tygodniowym pobycie nad Morzem Tyrreńskim.
Ewo - Cieszę się ilekroć mogę komuś swoją fotorelacją przypomnieć piękne miejsca jakie zwiedził będąc tam przede mną i piękne roślinki,które tam tak jak i ja zobaczył
Pati - Miło mi,że i Tobie mogłem przypomnieć wspaniałe widoki.
Paweł - Przyznaję,że i na mnie fikus zrobił duże wrażenie.
Anett-ko - Dzięki za komplementy życzę Ci abyś jeżeli tylko nadarzy się taka okazja znalazła się w tamtych stronach.
Justynko - Miło mi powitać Cię w kolejnej części mojego wątku.Cieszę się,że moja fotorelacja zrobiła na Tobie miłe wrażenie.
Natalko - Witam Cię,istotnie szkoda,że niektórych z pokazanych przeze mnie roślin nie można przeszczepić na nasz grunt
Krysiu -
Ja również życzę Ci miłego weekendu
Bardzo dziękuję Wam,Forumowiczom i Gościom za odwiedziny oraz miłe i bardzo sympatyczne posty
Zapraszam do kolejnych odwiedzin również w wątku Moje wędrówki po kraju i świecie cz.Ido obejrzenia kolejnych części wątku podróżniczego zapraszam wkrótce.
Dziś proponuję spojrzeć na aranżacje roślinne z udziałem moich zielonych podopiecznych.
Sesja zrobiona jeszcze przed wyjazdem do Włoch-jak dobrze jest mieć coś w zanadrzu po powrocie z urlopu bo zanim człowiek dojdzie do siebie po takim mnóstwie nowych wrażeń to jednak trochę to trwa.
Pozdrawiam Wszystkich
Ewo - Cieszę się ilekroć mogę komuś swoją fotorelacją przypomnieć piękne miejsca jakie zwiedził będąc tam przede mną i piękne roślinki,które tam tak jak i ja zobaczył
Pati - Miło mi,że i Tobie mogłem przypomnieć wspaniałe widoki.
Paweł - Przyznaję,że i na mnie fikus zrobił duże wrażenie.
Anett-ko - Dzięki za komplementy życzę Ci abyś jeżeli tylko nadarzy się taka okazja znalazła się w tamtych stronach.
Justynko - Miło mi powitać Cię w kolejnej części mojego wątku.Cieszę się,że moja fotorelacja zrobiła na Tobie miłe wrażenie.
Natalko - Witam Cię,istotnie szkoda,że niektórych z pokazanych przeze mnie roślin nie można przeszczepić na nasz grunt
Krysiu -
Wiesz,uważam,że ta Twoja skromność jest całkiem nieuzasadniona bo tyle co wróciłem z Twego wątku i oniemiałem na widok zamieszczonych tam Twoich kolejnych zdjęć-są rewelacyjne i nigdy Ci w techinice foto nie dorównamchristinkrysia pisze: .....sporo moich zdjęć z portretami roślin jest nie do zaakceptowania z racji braku odpowiedniego tła. Szczegóły jakie chcę uchwycić sa niewidoczne i ... szalenie mnie to stresuje
Ja również życzę Ci miłego weekendu
Bardzo dziękuję Wam,Forumowiczom i Gościom za odwiedziny oraz miłe i bardzo sympatyczne posty
Zapraszam do kolejnych odwiedzin również w wątku Moje wędrówki po kraju i świecie cz.Ido obejrzenia kolejnych części wątku podróżniczego zapraszam wkrótce.
Dziś proponuję spojrzeć na aranżacje roślinne z udziałem moich zielonych podopiecznych.
Sesja zrobiona jeszcze przed wyjazdem do Włoch-jak dobrze jest mieć coś w zanadrzu po powrocie z urlopu bo zanim człowiek dojdzie do siebie po takim mnóstwie nowych wrażeń to jednak trochę to trwa.
Pozdrawiam Wszystkich
Uwielbiam tu wracać i oglądać tak wspaniale zadbane rośliny i cudowne kompozycje
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Przepiękne rośliny i ich zdjęcia. Widać, że dbasz o każdy szczegół
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Arku