Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VII
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VII
Czas zacząć kolejną część przygody z roślinami w mieszkaniu i w ogrodzie.
Poprzednia część mojego wątku znajduje się:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812
Zapraszam Wszystkich do świata moich, ukochanych roślin.
Będą nowinki, będą moje siewki. Będzie mnóstwo kolorów i zapachów.
Nowych Gości również zapraszam do komentowania
Zaczynam nietypowo. Oj, jak ja dawno nie pokazywałam tutaj moich widoków z okolicy działki.
Zdjęcia robione z poddasza budynku.
Od północnego - zachodu... dzika łąka( a potem główna droga), gdzie często na posiłek przylatują bociany i przychodzą, prawie oswojone sarny
Na południe roztacza się najpiękniejszy widok na pobliskie miejscowości i pagórki Beskidu Niskiego - Owczary, Sękowa, a w tle góra Magura Małastowska.. Wciąż mnie zachwyca ta okolica...
W samym ogrodzie teraz rozpoczął się sezon na moje, ukochane liliowce. Kwiatów jest mnóstwo, większość z nich jest pachnącymi. Zatem wącham i oglądam, ile mogę. Chłonę całą sobą, letnie kwitnienia
Bonnie Holley
Wyatts Cameo
Piano Man
Jedna z ładniejszych siewek od Sniezki
Pisałam już o dwóch liniach hodowlanych skrętników. Jedną już Poznaliście: będą to skrętniki falbaniaste, pełne i o pustych kwiatach.
A druga linia, która mi się podoba, będą to skrętniki o drobniejszych kwiatach i kilku kolorach.
Jedną z siewek w tym typie Wam przedstawiam
miłego oglądania
Poprzednia część mojego wątku znajduje się:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812
Zapraszam Wszystkich do świata moich, ukochanych roślin.
Będą nowinki, będą moje siewki. Będzie mnóstwo kolorów i zapachów.
Nowych Gości również zapraszam do komentowania
Zaczynam nietypowo. Oj, jak ja dawno nie pokazywałam tutaj moich widoków z okolicy działki.
Zdjęcia robione z poddasza budynku.
Od północnego - zachodu... dzika łąka( a potem główna droga), gdzie często na posiłek przylatują bociany i przychodzą, prawie oswojone sarny
Na południe roztacza się najpiękniejszy widok na pobliskie miejscowości i pagórki Beskidu Niskiego - Owczary, Sękowa, a w tle góra Magura Małastowska.. Wciąż mnie zachwyca ta okolica...
W samym ogrodzie teraz rozpoczął się sezon na moje, ukochane liliowce. Kwiatów jest mnóstwo, większość z nich jest pachnącymi. Zatem wącham i oglądam, ile mogę. Chłonę całą sobą, letnie kwitnienia
Bonnie Holley
Wyatts Cameo
Piano Man
Jedna z ładniejszych siewek od Sniezki
Pisałam już o dwóch liniach hodowlanych skrętników. Jedną już Poznaliście: będą to skrętniki falbaniaste, pełne i o pustych kwiatach.
A druga linia, która mi się podoba, będą to skrętniki o drobniejszych kwiatach i kilku kolorach.
Jedną z siewek w tym typie Wam przedstawiam
miłego oglądania
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VII
Jestem pierwsza aż nie wierzę.
Justynko Twoje strony są piękne i na zdjęciach i w realu bardzo lubię je odwiedzać chociaż ostatnio jakoś się nie układało ale plany są.
Liliowce piękne no i jeszcze pachnące.U mnie też zaczynają kwitnienie , dużo pąków ale z nabytków z ubiegłego roku z jesieni i z wiosny tego roku nie wszystkie będą kwitły.
Siewka skrętnikowa po prostu powala na kolana.
Justynko Twoje strony są piękne i na zdjęciach i w realu bardzo lubię je odwiedzać chociaż ostatnio jakoś się nie układało ale plany są.
Liliowce piękne no i jeszcze pachnące.U mnie też zaczynają kwitnienie , dużo pąków ale z nabytków z ubiegłego roku z jesieni i z wiosny tego roku nie wszystkie będą kwitły.
Siewka skrętnikowa po prostu powala na kolana.
Piękne masz widoki Justynko, zazdroszczę... szczególnie bocianów.
Cudne liliowce, chłonę ich widok całą sobą. Mam kilka żółtych, więcej nie mogę z braku miejsca. Bonnie Holleyjest taki mięsisty, że nie zawahałabym się go zjeść
Skrętniki Kibicuję!
Cudne liliowce, chłonę ich widok całą sobą. Mam kilka żółtych, więcej nie mogę z braku miejsca. Bonnie Holleyjest taki mięsisty, że nie zawahałabym się go zjeść
Skrętniki Kibicuję!
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolejna część i kolejne wspaniałe widoki. Sielska okolica i przepiękne kwitnienia - zwłaszcza Piano Man, lubię takie wyraziste kolory na kwiatach
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Justynko czuję niedosyt po czterech zdjęciach liliowców więc czekam na więcej Też je kocham ale dopiero z nimi zaczynam, mam kilkanaście więc gdzie mi do ciebie tak więc planuję u ciebie zaspokajać swoje żądze (oczami)
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Melduję się w nowym wątku pięknie zaczynasz, ale czekamy na więcej, zwłaszcza liliowców
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Witam w kolejnej części Justynko jeszcze nie zdążyłam pochwalić cudnej siewki skrętnika z ostatnich stron poprzedniego wątku a tu kolejny Prezentujesz piękne liliowce i ładne krajobrazy
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Justynko
Ja również witam się w Twoim nowym wątku i z zachwytem podziwiam Twoje osiągnięcia w uzyskiwaniu tak dorodnych i rajsko pięknych siewek skrętników
Nie myśl,że uszły mej uwadze Twoje przepiękne liliowce-wyję dosłownie z zachwytu nad nimi
Widoki jakie nam zaprezentowałaś są jak z bajki i iście sielskie
Zaś motto jakie towarzyszy Twemu wątkowi od samego początku powinno być zadedykowane przede wszystkim Tobie:
"Ludzie, którzy mają rękę do kwiatów, tak naprawdę dostrzegają świętość i piękno natury. Oni dedykują swe życie temu pięknu. -D. Hawkins "
Pozdrówka.
Ja również witam się w Twoim nowym wątku i z zachwytem podziwiam Twoje osiągnięcia w uzyskiwaniu tak dorodnych i rajsko pięknych siewek skrętników
Nie myśl,że uszły mej uwadze Twoje przepiękne liliowce-wyję dosłownie z zachwytu nad nimi
Widoki jakie nam zaprezentowałaś są jak z bajki i iście sielskie
Zaś motto jakie towarzyszy Twemu wątkowi od samego początku powinno być zadedykowane przede wszystkim Tobie:
"Ludzie, którzy mają rękę do kwiatów, tak naprawdę dostrzegają świętość i piękno natury. Oni dedykują swe życie temu pięknu. -D. Hawkins "
Pozdrówka.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mieszkasz w takim pięknym miejscu!! I masz wokół tyle pięknych kwiatów Tak właśnie może być w raju
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z radością odwiedzam kolejny Twój wątek ,jest co podziwiać fiołki i skrętniki wielka radość dla mnie
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Justynko - ale msz pięknie!!! Kiedyś pokazywałaś już kilka widoczków, a mnie góry zawsze ciągnęły i nic tego nie zmieni. Masz ślicznie, a gdy do tego dołożymy Twoje kwiaty, liliowce, hoje i wszystko to, co pokazywałaś w poprzedni częściach - cieszę się, że mogę poznawać Twój roślinny raj na kolejnych stronach
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Melduję się w nowej części Twojego wątku
Obecność u Ciebie obowiązkowa
Liliowiec cudne, też bardzo je lubię
Obecność u Ciebie obowiązkowa
Liliowiec cudne, też bardzo je lubię
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Wspaniała działeczka, widać że dużo pracy i serca w nią włożyłaś. Lilie pięknie rosną